Servet Mete’nin Divan Başkanlığını üstlendiği genel kurula Arsin Kaymakamı Fikret Dal, Belediye Başkanı Erdem Şen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikaları bulunan müteşebbisler katıldı.

Suat Hacısalihoğlu, "Arsin OSB’nin mevcut kapasitesinin artırılması için gerekli adımlar zaman geçirilmeden atılmalı. İhracata önem verilmeli. Yurt dışı bağlantısı artırılmalı. Geleceğe dönük önemli projeler üretmeliyiz. KOBİ’leri geliştirmeliyiz" dedi.

Belediye Başkanı Erdem Şen, "Organize Sanayi Bölgemizde önemli gelişmeler var. Birlikte gelişiyoruz. Okulu açtık. Krediyi aldık. Doğalgazı bu yıl getireceğiz. Dağıtım işi 2018’de olacak. Bu imkan organize sanayinin katkısı ile oldu. Arıtma ve su ihtiyacımız 2-3 yıl içinde, Anaokulu da bu dönem bitecek" diye konuştu.

Arsin Kaymakamı Fikret Dal, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da OSB’ye desteklerinin süreceğini, yeni yönetimle işbirliğini daha da geliştirerek, bölgede yapılacak işlerle ilgili kaymakamlık olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Genel Kurulda konuşmalar ve görüşmelerin ardından seçim maddesine geçildi. Erkut Çelebi’nin Başkanlığında tek liste ile seçime gidildi. Yönetim Kurulu’na, Dursun Ali Sakarya, Köksal Yavuz, Hasan Küçükarslan ve Akın Akman seçildi.

Arsin OSB'nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı olan Erkut Çelebi, "Bizi bu göreve layık gördüğünüz için teşekkür ederiz. Bayrağı devraldık ve bu bayrağı daha yukarıya taşıyacağız. Çeyrek asırdır organize sanayinin içindeyim. Sorunları biliyorum. Çözmek için elimizden geleni yapacağız. Sanayicimize yük olmadan yeni kaynaklar bularak hizmetlerimizi sürdürmek istiyoruz. İki yıllık bir süremiz var ve bunu iyi kullanmak istiyoruz. Sorumluluğunuzun bilincindeyiz. Bakanlarımızın önemli desteği var. Kendilerine teşekkür ediyoruz" " dedi.