Trabzon'un Arsin ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Arsin OSB'de faaliyet gösteren firmaların yılda yaklaşık 400 milyon dolarlık ihracat, 10 milyon dolarlık da ithalat gerçekleştirdiğini söyledi.

Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilde kurulan ilk OSB olma özelliği taşıyan Arsin OSB'de 86 parselde 96 işletmenin faaliyet gerçekleştirdiğini belirtti.

OSB'de yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edildiğini vurgulayan Çelebi, "Burada faaliyet gösteren firmalarımız yılda yaklaşık 400 milyon dolarlık ihracat, 10 milyon dolarlık da ithalat gerçekleştiriyor. OSB'miz, ülkemize önemli gelir sağlamaktadır." dedi.

Çelebi, Türkiye'de katma değeri yüksek ürünler üretilmesinin gerekliliğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: 

"Bizim artık büyük hacimli, katma değeri düşük ürünlerden ziyade daha küçük, teknolojik ürünleri üretmemiz gerekiyor. Ancak bu şekilde ülkemize ve bölgemize daha büyük katkılar sağlayabiliriz. Trabzon sanayisini daha da güçlendirmek için gayret sarf ediyoruz. Böylece hem bölgemiz hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlayabileceğiz. Hedefimiz üretimi, dolayısıyla da istihdamı artırmaktır. Bu yönde çaba sarf etmeye devam ediyoruz."