61SAAT HABER SERVİSİ - Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) sanayinin ve ekonominin vazgeçilmez lokomotifleri olduğunu belirten Çapkınoğlu, “Hem üretim yapmakta, hem de ihracat yaparak ülkemize döviz kazandırırlar. İstihdama destek vererek ekonomimizin itici gücü olmaya devam ederler. Trabzon’da Arsin OSB, Vakfıkebir OSB, Beşikdüzü OSB ve Şinik OSB)nin bir kısmında veya tamamında OSB’ler üretim amaçlı arsa tahsisi yapılmak suretiyle hizmet vermektedirler.
4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri kanunun arsa tahsisleri ile ilgili 18. Maddeleri aynen şöyledir: “katılımcılara arsa tahsisi, bakanlık tarafından çıkarılacak yönetmelik hükümlerine göre müteşebbis heyet tarafından yapılır. Katılımcılara tahsis veya satışı yapılan arsalar hiç bir şekilde tahsis amacı dışında kullanılamaz”
Burada açıkça ifade edilen ana unsur, OSB’lerin katılımcılara arsalar, üretim amacıyla tahsis edilir ve amacı dışında kullanılamaz" dedi.

DEPOCULUK YAPILDIĞI...
Çapkınoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Fakat özellikle Arsin OSB'de yapılan inceleme sonucunda bir çok yerde depoculuk yapıldığı gözlemlenmiştir. Buna müsaade edilmemeli, amacı dışında kullanımlara gerekli cezai müeyyideler uygulanmalıdır. Bazı fabrikalar üretim ve ihracat yapmak için yer sıkışıklığı yaşarken, bunların yanında veya etrafında depoculuk yapılmasına müsaade edilmemelidir. Sn. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, “Milli seferberlik ilan etmeliyiz” sözü, iş dünyası olarak ekonomik seferberlik olarak ağılanmalı ve istihdamı artırmak olarak algılanmalıdır ve bu hedef doğrultusunda hareket edilmelidir. Organize Sanayi Bölgelerinde depoculuğun istihdama ve ekonomiye destek değil, engel olduğu bir aşikardır” ifadelerini kullandı.