​Karadeniz'in Sesi'nin haberine göre : Trabzon’un Arsin ilçesinde hafriyat kamyonlarının toprakları deniz kenarına gelişi güzel dökmelerinin etkisiyle ilçenin sahilindeki deniz çamur deryası ve girilemez hale geldi.

İlçenin çıkışındaki alana kamyonların gelişi güzel döktükleri topraklar ile zaman zaman atılan çöpler kepçe tarafından denize itilenmesi sonucu dalgaların da etkisiyle yaklaşık 1 km’lik sahil şerindre kıyı kesimi çamur deryası haline dönüştü. Bazı kişiler tarafından toprakların arasına dökülen çöplerinde denize atılmasıyla sahiller, çamur deryası ve çöp yığını ile kullanılamaz hale geldi.

Vatandaşlar tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen, yetkililerin bu çevre felaketine göz yumması büyük tepki görüyor. Vatandaşlar, “Belediyeler tarafından gösterilen dolgu alanları yerine kısa mesafeli ve hiçbir ücret ödemedikleri için topraklar tahkimatsız bu alana bırakılıyor. Yetkilileri uyarıyoruz. Dalgaların etkisiyle tüm sahil dedeniz suyunu çamura bulayanlara neden izin veriliyor”diye şikayet ediyorlar.