Soylu, burada yaptığı konuşmada  Trabzon'u yatırım cenneti yapacaklarını söyledi.

Arsin Merkez Ulu Cami arkasındaki alanda gerçekleştirilen mitingde vatandaşlara seslenen Soylu, bu ülkede istikrarın teminatının millet olduğunu belirtti.

Trabzon'a çok güçlü projeler hazırladıklarını ve bunlardan birisinin ise  Trabzon Erzincan Demiryolu projesini olduğunu kaydeden Soylu, Trabzon Erzincan Demiryolunun Maçka İlçesi-Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi, Erzincan-Sivas- Giresun-Ordu güzergahını bağlayacağını bu hatta hem yük taşımacaılığı hem de yolcu taşımacalığı yapılarak Trabzon'u hak ettiği, hasretinin sona erdirileceklerini vurguladı.

Soylu, Trabzon'da yeni bir havalimanı  yapacaklarını da sözlerine ekleyerek , Trabzon'a  yapmayı planladıklarını 3 bin metre uzunluğunda denize dolgu alanı üzerinde yeni bir uluslararası uçakların da ineceği modern bir havalimanı Trabzon'a kazandırılacağını söyledi. 

Soylu, burada vatandaşlara bizi tek başına iktdar yapacak mısınız sorusuna hep bir ağızdan evet diyen vatandaşlara bugüne büyük müjdelerle geldik. Trabzon'un ekonomik potansiyelini ve istihdamı artırmak, yeni iş ve üretim alanları oluşturmak amacıyla Arsinimize yatırım adasını kazandıracağını söyledi.

Trabzon'un geleceğini ve yarınlara daha güçlü adım atması için büyük bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Soylu, "Bize güvenin, bize çok güçlü destek olun ve bizi Trabzon'dan Ankara'ya çok güçlü gönderin ki sesimiz daha gür çıksın. Bir tane Trabzon varsa önümüzdeki 4 yılda  3 Trabzon yapacağız.Trabzon'da 2. yarı çok güçlü başlayacak" dedi.

Mitinge Soylu'nun yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orha Fevzi Gümrükçüoğlu, eski milletvekili Şeref Malkoç,  Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, milletveki adaylarından Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora katıldı.