Arsin Sahil parkında gerçekleşen ödül törenine Arsin ilçe kaymakamı Ergün Baysal, Arsin belediye başkanı Dr. Erdem Şen, Arsin belediye başkan yardımcısı Farabi Hacıhasanoğlu, Trabzon büyükşehir belediyesi Ak parti grup başkan vekili Sait Gürsoy, Türkiye Ziraat Odaları yönetim kurulu üyesi Hasan Kozoğlu, Arsin milli eğitim müdürü Yavuz Üstündağ, Jüri üyeleri Cemil Şahin, Ercan Şen, Abdul Hamit Yalçın, Metin Öztürk, Mustafa Mustafa Reşat Sümerkan, Selman Uzun, TFSF Temsilcisi Abdullah Sezgin ve çok sayıda yarışmacı katıldı. 
Törende konuşma yapan Arsin belediye başkanı Dr. Erdem Şen, "3 günlük yarışma boyuncu büyük bir emek sarf edildi. Trabzon’dan ve il dışından yarışmacılar katıldı. Bu çalışmalar kapsamında 318 eser ortaya çıktı. İlçemizin yöresel yaşam, doğal güzellikler ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak için Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle yarışmayı düzenlendik. Başta Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Trabzon büyükşehir başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Fotoğraf alanında yeni projeleri olduklarını ifade eden Dr. Erdem Şen “Gelecek aylarda 4 Mevsim fotoğraf yarışması veya kısa film yarışması düzenlemeyi düşünüyoruz. Arsin’i daha iyi tanıtmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Fotoğraf yarışmasına her katılımcı en fazla 4 fotoğrafla katıldı. Trabzon’da ilk olarak Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle düzenlenen, Fotomaraton “Kültürel Değerler” temalı yarışmada birinciye 3.000 lira, ikinciye 2.000 lira ve üçüncüye 1.000 liralık para ödülü verilirken, mansiyon ödülü olarak üç kişiye 500 lira ve sergileme dalında ödül sahiplerine 200 liralık para ödül verildi. Toplamda 100 fotoğrafçının katıldığı ve 318 eserin değerlendirme sonucunda birinciliğe, Erdem Cihan Arslan, ikinciliğe Sema Mermertaş, üçüncülüğe ise Fatih Muhammet Topal layik görüldü.

Mansiyon Ödülleri: Caner Başer, Meral Yeşilçiçek, Süleyman Turan 

Sergileme Ödülleri: Ahmet Şahintürk, Ali Mermertaş, Cemil Öztürk, Çınar Yüksel, Fatih Muhammet Topal, Faysal Kenber, Hanife Yalçın, Hasan Çalışal, Hasan Zer, İbrahim Aysündü, Meral Yeşilçiçek, Muhammet Koç, Nimet İşler Taş, Onur Emre Sarısoy, Osman Milletli, Ömer Şahin, Özkan Çörek, Pınar Şahin Sabri Altın, Tuba Urlu