Ak Parti Trabzon ilçe kongreleri tüm hızıyla sürüyor. Arsin İlçe kongresi Arsin Belediye Binası zemin katındaki toplantı salonunu hınca hınç dolduran partililer eşliğinde devam ediyor. Öncedende belirlendiği ve Genel Merkezinde isteği doğrultusundan Farabi Hacıhasanoğlu seçime tek liste ile girdi.


AK Parti Arsin İlçe kongresinde Trabzon Belediye Başkanı Ohan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ve Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu yönetim kadroları ile birlikte hazır bulundu. Merkez İlçe Başkanı Zeki Kavanoz ile Kadın Kolları Başkanı Aslıhan Bezirganoğlu'nun kongreye katılmaması dikkatlerden kaçmadı.
Yapılan konuşmaların ardından tek adaylı seçimde oylama işlemine geçilecek ve olağanüstü bir durum olmaması halinde Farabi Hacıhasanoğlu yeniden AK Parti Arsin İlçe Başkanı olarak görevine devam edecek. 


Kongrede bir konuşma yapan Hacıhasanoğlu, Ak Parti iktidarı ile Trabzon ve ilçelerinde büyük bir yatırım hamlesi başlatıldığı, Arsin ilçesindede milletvekillerinin, Ak Partili yöneticilerin, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen'in büyük gayretleri ile önemli hizmmetlerin halka sunulduğunu belirterek katkılarından ve katılımlarından ötürü hepsine teşekkür etti. Hacıhasanoğlu daha güzel bir Arsin, daha güzel bir Trabzon ve daha güzel bir Türkiye için yeniden getirildiği ilçe başkanlığı görevini aynı bilinç ve sorumlulukta daha fazla çaba göstererek yerine getirmeye çalışacağını ifade etti.

HİZMETLERİMİZ SÜRECEK 
Hacıhasanoğlu’nun ardından söz alan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüpğlu, kısa sürede büyük hizmetlere imza attıklarını belirterek, “Önümüzdeki süreçte şehrimiz büyükşehir belediyesi oluyor. Büyükşehirle birlikte yatırımlarımız katlanarak devam edecek” dedi. 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar ise, “Şu anki yönetim kurulunu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, şöyle konuştu: “Arsin ilçemizde belediye başkanımızla ilçe başkanımız örnek olacak bir birliktelik içerisinde hizmet ettiler ve etmeye devam ediyorlar. Bütün ilçelerimizde yerel yönetimlerle uyumlu bir şekilde çalışıyoruz, hiçbir sıkıntımız yok. Bizler aynı ailenin bireyleriyiz. Önümüzde2014 yerel seçimleri var. Çalışmalarımıza şimdiden başlamalıyız. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.” Milletvekilleri de kısa birer selamlama konuşması yaptılar. Tek listeyle gidilen kongrede Farabi Hacıhasanoğlu yeniden başkanlığa seçildi.