Trabzon Demiryolu Platformu Başkanı ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanvekili Ahmet Sarı, demiryoluyla ilgili olarak, ''Bu işin artık tartışılacak bir noktası yoktur. Trabzon Limanı'na inecek olan demiryolu güzergahının daha net ve doğru bir şekilde ortaya konması lazım'' dedi.

Marmara ray projesi ve Kars-Tiflis-Bakü demiryolu inşaatı ile gerçekleşecek ve güneyden geçecek olan Avrupa'dan Çin'e uzanacak demiryoluna Trabzon üzerinden bağlanması gerektiğini söyleyen Sarı, ''Bu bağlamda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki bakanların Çin seyahatinde demiryolu projesi gündeme geldi. Bu gün çeşitli basın yayın organları tarafından yansıtılan demiryolu projeleri bizi oldukça heyecanlandırdı'' diye konuştu.



Platform olarak demiryolu konusunda sürekli çalışmalar ve projeler ürettiklerini belirten Sarı, şöyle devam etti: ''Ürettiğimiz ve üzerinde çalıştığımız projeler sonucunda yıllardır, Avrupa'dan kalkan tren Çin'e kadar gidecek diyorduk. Ve bizim bu hatta mutlaka entegre olmamız gerekliliğini vurguluyorduk. Hükümetin Çinlilerle demiryolu projesini görüşmesi bizi son derece mutlu etti. Özellikle bu hattın bağlantılarının birinin Trabzon olarak verilmesi çok önemlidir. Bu da Trabzon'un demiryoluna bağlanması demektir. Trabzon Erzincan'dan gelecek olan hat ile birlikte dünyaya bağlanacaktır. Trabzon'un ve bölgenin ekonomik olarak kazanımları bu hat ile birlikte ölçülemeyecek kadar büyük olacaktır.''

Çinlilerin daha önceden Trabzon ve bölgeye gelerek demiryolu ile ilgili olarak incelemelerde bulunduğunu da kaydeden Sarı, ''Çin'deki görüşmelerde böyle bir şeyin konuşulması oldukça önemli. Görüşmelerde bahsi geçen hatların artık tamamen netleşmesi lazım. Bu işin tartışılacak bir noktası yoktur. Trabzon Limanı'na inecek olan güzergahın daha net ve doğru bir şekilde ortaya konması önemli'' dedi.