İl genelinde geçen yıl 16 vakaya rastlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu yıl şubat ayında 5, mart ayında 11, nisan ayında 11 ve mayıs ayında 9 vaka olmak üzere toplam 36 kişide hastalık tespit edildi. Burusella hastalığının giderek artış göstermesi ve çeşitli hayvansal hastalıkların görülmesi nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Ardanuç, Yusufeli ve Şavşat ilçelerinde halka yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışması yaptı, filyasyon (kaynak bulma) çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar halen aralıksız devam ediyor."

-Karantina tedbirleri devam ediyor-

Brusella hastalığı ile ilgili bu yılın başından itibaren toplam 293 adet hayvandan numune alındığı, bunlardan 216 tanesinin negatif, 77'sinin pozitif çıktığı vurgulanan açıklamada, şunlar belirtildi:

"Bu sonuçlara göre 63 adet büyükbaş hayvan mecburi kesime gönderilmiş, 5 adet küçükbaş hayvan ise itlaf edilmiştir. Halen 21 farklı köyde bulunan 51 işletmede aktif büyükbaş brusellası için ve 8 farklı köyde bulunan 8 mihrakta aktif küçükbaş brusellası için uygulanan kordon ve karantina tedbirleri devam etmektedir."