Artvin'in Şavşat ilçesinde dün akşam çıkan yangında aynı şahsa ait ev ve bir ahır tamamen yanarak kül oldu.

İlçenin Arpalı köyünde Yaşar Altun'a ait ahşap evde elektrik kontağından çıkan yangın kısa sürede büyüyerek yanındaki ahıra sıçradı. Komşularının bağırması üzerine evde bulunan Nazlı Altun dışarı çıkarken, tamamen ahşap olan ev yanarak kül oldu. Yangın daha sonra Altun ailesinin yeni yaptırdığı eve de sıçradı. Yangın sonrasında 2 ev ile bir ahır yanarak kül olurken, evde bulunan sandıktaki bir miktar paranın da yandığı öğrenildi.

Şavşat Belediyesi itfaiye ekipleri ile Şavşat Orman İşletmesi ekipleri soğutma çalışmaları yaparak yangının çevreye yayılmasını önledi.

Yangınla ilgili olarak ev sahibi Yaşar Altun yaptığı açıklamada "Allah kimsenin başına vermesin. Yıllarca çalışıp bu evi yaptık. Eski evin yanmasına acımayacaktık ama yeni yapmış olduğumuz evde yandı. Evden hiçbir eşya kurtaramadık. Mevsimin güz olması nedeniyle bütün mahsulümüzde evdeydi. Tamamı yandı. Eski evin bizim için belki maddi değeri yok ama manevi olarak çok önemlidir. Dedemizden atamızdan kalan evlerimiz olduğu için yeni evi yapınca onu da sökmemiştik. İçimizi acıttı" dedi.

Olayla ilgili inceleme devam ediyor.