Artvin'in Hopa ilçesinden bir grup işadamı Kuzey Irak'a iş gezisi düzenledi. Erbil ve Süleymaniye'de iş görüşmeleri yapan işadamları buralardaki Türk kolejlerini de ziyaret etti.

Gezinin ardından yaptıkları ticari görüşmeler konusunda bilgiler veren işadamı Sinan Altunsoy, bu tür iş seyahatlerinin ufuk acıcı olduğunu söyledi. Toplam 10 kişinin katıldığı seyahatte arkadaşlarının iş bağlantısı yaptığı söyleyen Altunsoy, "Bazı arkadaşlarımız tekrar gelerek iş görüşmelerine devam edecek. Hopalı iş adamlarının önünü açma, onlara yardımcı olma noktasında çok değişik etkinliklere imza atacağız. Her ayın 3 gününü bir yurt dışı gezisinde değerlendireceğiz." dedi.

Altunsoy, bu tür gezi ve görüşmelerin Hopa'nın da bulunduğu bölgede önemli kazanımlara kapı açacağına inandığını sözlerine ekledi.

Geziye katılan işadamlarından İbrahim Koyuncu ise Kuzey Irak'ta, ticari olarak bakir ve münbit bir alan var. İnşallah Türk işadamları olarak bu alanı iyi değerlendiririz. Gittiğimiz her ilde Türk koleji öğretmenleri bizi karşıladı. Kimi Sivaslı kimi Edirneli kimi Ordulu. Oralarda bir millet adına hizmet ediyorlar. Oradaki öğrencilerin Türkçe konuşup ve şarkı söylemeleri bizi çok duygulandırdı." diye konuştu.

Geziye katılan Hopalı işadamları bölgenin ve Türkiye'nin ekonomik anlamda gelişmesi için bu tür programların büyük katkısının olduğunu söyledi.