İstanbul’a çalışmak için gelen üniversite öğrencisi genç, sabaha karşı arkadaşıyla serinlemek için girdiği Haliç’te boğularak hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, sabah saat 04.00’de serinlemek için Haliç’e giren Artvin Üniversitesi Muhasebe Bölümü 2. sınıf öğrencisi Murat Kurtaran (20) ve arkadaşı Fırat F. bir süre yüzdü. Yüzme bilmediği iddia edilen Kurtaran, açıldıktan bir müddet sonra denizde çırpınmaya başladı. Arkadaşına yardıma giden ancak başarılı olamayan Fırat F., çevreden yardım istedi. Ancak etrafta kimsenin olmaması üzerine polisten yardım istedi. Deniz polisinin yaptığı iki saatlik çalışmanın ardından Kurtaran’ın cesedine ulaşıldı. Kıyıya çıkartılan gencin cesedi Adli Tıp Kurum morguna kaldırılırken, arkadaşı ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Şanlıurfalı olan Murat Kurtaran’ın iki hafta önce Artvin’den İstanbul’a geldiği, okul harçlığını çıkarmak için bir balıkçı lokantasında işe başladığı öğrenildi.
Görgü tanığı bir kişi, “Sabaha karşı 4 sularında iki arkadaş denize girmişler. Sabahta boğulmuş. Dalgıçlar geldi, çocuğu çıkarttı. Kolunda kolluk varmış. Kolluğu çıkmış mı bilmiyorum. Haliç bayağı derin. 14-15 metre derinlik var. Üniversitede okuyormuş. 1 hafta olmuş işe başlayalı. Balık lokantasında çalışıyormuş. Okul harçlığını çıkartmak için gelmiş. Gencecik çocuk” şeklinde konuştu.
Başka bir görgü tanığı ise, “Ben sabah geldiğimde dalgıçlar sudan çıkardılar. Tahmin ediyorum ki burada suya girmiş. Biraz açıldıktan sonra çırpınmaya başlamış. Sabah erken olduğundan kimse görmemiş. Buradan çevreden tanıyan var çocuğu. Sudan çıkarırlarken gördüm cesedi. Tahmin ediyorum ki yüzme bilmiyordu. İntihar için de girmiş olabilir. Burada kimse boğulmaz. Burası boğulacak bir yer değil. Ufak çocuklar devamlı denize giriyor. Bir anda panik yaptı galiba. Çevrede elbiseleri de yok. Burada kalıyormuş. Şortuyla girmiş denize, bir daha da çıkamamış” dedi.
Öte yandan olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını yemek yiyerek izleyen vatandaşlar dikkat çekerken, aynı bölgede çocuklar yaşananlara aldırış etmeden denize girmeye devam etti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

ÇAYELİ'NDE BİR GENÇ
BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ
Öte yandan Rize’nin Çayeli İlçesi’nde de bir genç boğulma tehlikesi geçirdi.

İlçenin Kesmetaş Mahallesi sahilindeki Limanköy Aile Plajı'nda serinlemek için arkadaşlarıyla denize giren Kaşif Emre Çolak (21) bir süre sonra suya battı.

Boğulma tehlikesi geçiren Çolak, plajdaki diğer vatandaşlarca fark edilerek kıyıya çıkartıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan Çolak, ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.