Güne Trabzon’un güzide ilçesi Vakfıkebir ile start veren tecrübeli siyasetçi, burada esnaf ve vatandaşlar ile yeniden bir araya geldi. “Tokalaşmadan siyaset olmaz” anlayışı ile yol alan tecrübeli siyasetçiyi, basın mensupları da yalnız bırakmadı. İlginin yoğun olduğu ziyarette esnaf ve vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen Aykan’a,  “Trabzon İçin Aranan Kan Asım Aykan” sesleri burada da yükseldi.

Siyasetin eski ve tecrübeli ismi Aykan’ı Vakfıkebir’de tanımayan yok. Uğradığı her esnaf ve salamlaştığı vatandaşlarca kendini tanıtmasına fırsat verilmeden ismi ile karşılanan deneyimli siyasetçi, Vakfıkebir merkezin her karesini tek tek gezerek kucaklaştı.

Aykan, burada kendisiyle görüşmek için gelen bölge basınına da önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar;

7 HAZİRAN TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Bu tarih ülkemizde devam eden siyasi istikrar açısından büyük önem taşıyor. Halkımızın istikrardan yana tavır koyacağını düşünüyorum çünkü aradıklarını bizde buldular. Onlara karşı mahcup olacak hiçbir şey yapmadık. Bizler milletimizin emir elleriyiz. Onlar bizden ne ister, neyi talep ederlerse o olur. Zaten bu yüzden aralarından çıkmıyoruz. Sokak sokak, tezgah tezgah ve esnaf esnaf gezerek,  taleplerini dinleyip, kulak veriyoruz. Şayet halkınızdan uzak kalırsanız, duygularını da bilemezsiniz. Bunu en iyi bilen kişiler olarak, her ne şartlarda olursa olsun yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz.

HALKIN KANTARI HAKKIN KANTARIDIR

Bir takım ayak oyunları oynanıyor ama sonuçsuz kalıyor çünkü oyunu oynayanların karşısında artık o eski Türkiye yok.  Yürüyen, ezilen, her istenilene evet diyen Türkiye kalmadı. Burada artık milletimiz ne derse, neyi istese o oluyor. Muhtıra ve darbeler ile yönetilen Türkiye; yerini milletin iradesine bırakmıştır. Bu şartları da AK Parti oluşturmuştur. Adım başı karşımıza çıkan çeteler artık atlarını istedikleri gibi koşturamıyor. Öyle, 16 ayda bir kurulan koalisyon hükümet dönemleri gibi olmuyor AK Parti ile ülkemize istikrar ve güven geldi. Bundan sonra sandıkla gelen darbe veya muhtıralarla değil; yine sandıkla gidecek. Milletimiz ne derse, kimi isterse o olacak. Unutmayalım ki, halkın kantarı, hakkın kantarıdır.

PARALELCİNİNDE PARALELİ VAR

Ülkemizde sadece paralel meselesi yok çünkü paralelin arkasında da paralel var. Hizmet hareketimizin içine öyle bir çete girdi ki, memleketimizin mahremini dünyaya servis ederek, hareket alanımızın önüne taş koymaya çalışmıştır. Türkiye çeşitli evrelerden geçip, emin adımlarla zirveye otururken, başarımızı çekemeyen kişiler, adreslerini şaşırmışçasına sağa sola saldırmaya başladı. Yazık! Dur durakları yok. Sınır tanımıyorlar. Hedeflerinde Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan var çünkü İlk defa onlara karşı gelen bir lider karşılarına çıkınca, ne yapacaklarını şaşırdılar. Liderlerimiz bir yandan ülkemiz bir yanda da dünya ile uğraşıyor. Allah yardımcılar olsun. Ülkesi için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıp, sırtı yatak yüzü görmeyen liderlerimizi bu yolda yalnız bırakmasın.

AK PARTİ’YE SEMPATİ ARTIYOR

Partimize olan ilgi her geçen gün artıyor. Bizleri anlamayan ya da anlamak istemeyen kesimler bile, yaptığımız icraatları görünce bakış açılarını değiştirdi. Bunu hem aldığımız oylarla hem de son yapılan STÖ temayülleriyle de görebiliyoruz. Bizimle aynı karede olmayan kardeşlerimiz, katılımlarıyla temayüle ilgi gösterdiler. Çok şükür, bizde ülke ve insanımızın menfaati için elimizden gelen her şeyi yaptık. Sokaklara çıktığımızda alnımız ak gezebiliyoruz. Kimseye veremeyecek hesabımız yok. Ne yaptıysak, ülkemiz için yaptık. İflas eden Türkiye’yi ele aldığımız zamanla; getirdiğimiz nokta ortada. Uçurumun kenarındaki Türkiye, AK Parti ile zirveye yerleşmiş, şampiyonlar liginde oynayacak hale gelmiştir.

TÜRKİYE’Yİ TOPARLAYAN PARTİ OLDUK

AK Parti memleketimizin ana gövdesi, istikrar abidesidir. Şimdi, Başkanlık Sistemi’ni getirmeliyiz. Bunun içinde 400 milletvekili çıkarmalıyız. Bakın, Türkiye ne çektiyse koalisyonlardan çekmiştir. Bu ülkede her 16 ayda bir hükümet kurulup, bakanlar bakanlıkları tanımadan değişmişlerdir. AK Parti dönemine kadar istikrar olmamıştı. Milletimizde bu gidişattan yorulup, bıktığı için istikrardan yana tavır koyup, partimizi tercih etmiştir. Şimdi, ülkemizin geleceği ve istikbali için Başkanlık Sistemi’ni getirmek istiyoruz. Gelecek nesillerimiz için kaçınılmaz gerçektir.