Tecrübeli siyasetçiye gelen destekler her geçen gün artarken, Trabzon’da ki siyasi boşluğu (Ağabey) dolduracağına olan inançta büyüdü.

Sivil Toplum Örgütleri, özel-tüzel kurumlar, sokaklar ve parti tabanından yükselen Aykan sesleri, güçlü bir çığlığa dönüşmüş durumda.

“Aday gösterildiği takdirde sokaklara inip, sandıkları patlatacağız!” diyen sivil toplum örgütleri dışında, “Rahatlıkla kapısını çalıp, bir telefonla ulaşabilecek olduğumuz ağabeyimizdir” diyenlerin sayısı da artarak devam ediyor.  Tüm bu gelişmelerin dışında, “O, bizim halimizden anlayacak, içimizden biridir”, diyenlerde yok değil. Öyle ki Aykan, ziyaretlerinde konuşmaya başlamadan evvel, geçmişteki hizmetlerinden ve topluma dönük sıcakkanlı yapısından ötürü iltifatlarla karşılanıp, hissedilen yokluğu da yüzüne üzerine basa basa söyleniyor.

Önemli siyasi büyük boşluğunun yaşanıldığı Trabzon’da, bu boşluğu dolduracak kişi olarak gösterilen Aykan, gün içerisinde hem Trabzon’un tarihi mekanlarını gezdi, hem de gençlerle bir araya geldi.

Günlük programları dışında halk ve esnaf ziyaretlerini de ihmal etmeyen Aykan,  “Trabzon’un balkonudur” dediği Ayasofya Camii etrafında gençlerle bir araya gelerek, uzun süre sohbet etti. Ardından Atatürk Köşkü’ne giden Aykan, üzerini yoğun sis örtüsünün kapladığı tarihi mekanda bol bol fotoğraf çektirip, çevre esnafını ziyaret etti. “Trabzon ülkemizin çok özel bir kentidir” diyen Aykan, Belediye Başkanlığı döneminde Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev ve Gürcistan Devlet Başkanı Eduard Şevardnadze ile kahvaltıda bir araya geldiği köşkün balkonundan Trabzon’u izledi. Aykan, “Trabzon, Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğup büyüdüğü, 3 önemli şehzadeyi de yetiştirmiş, albenisi fazla olan güzide bir şehirdir. Bu kenti iyi işlemek lazım. Biz bunu yapacağız. Daha evvelde söylediğim gibi turizm güzide kentimizin geleceği olacak. Gençlere yönelik tavsiyelerimi yineliyorum. Kalifiye ara elemanlara ihtiyaç duyacağız. Gençlerimiz geleceğin yatırımı olacak turizm sektörü için kendilerini yetiştirmeli. Trabzon insanı güvenilirdir. Sırf bu yüzden yetişmiş elemanlarımızı, farklı illerdeki turizm sektörleri kaptı. Yakın bir tarihte Akçaabat’ta aşçılık kursu açacağız. Bu kursu hem genç kardeşlerimiz, hem de kentimizin geleceği olan turizm için başlatıyoruz. Mutlaka ilgi gösterilmeli!” ifadelerine yer verdi.