Anadolu Eğitim Kültür Ve İrfan Derneğinin Genel Başkanı Asım Aykan ve Yönetim Kurulu üyeleri Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Aykan ziyaretinde yaptığı açıklamalarda eğitime vurgu yaparak,  “Türkiye’nin daha fazla eğitim kurumuna ihtiyacı var. Bir adamla uğraşmak, bir adamı yetiştirmek için çalışmak lazım. Bir insan Türkiye’nin kaderini değiştirebilir. Bunu yaşadık yaşıyoruz. Bir adam nereye götürdü bizi. Zorluklar karşısında yılmayan, pes etmeyen bir yapısı var.  15 Temmuz’da ve sonrasında bunları gördük. Bir lider Türkiyenin kaderini değiştirdi” dedi.
 
TRABZON BASININDA ÇOK BÜYÜK BİRİKİM VAR
 
ANADER Yönetim Kurulu Başkanı Asım Aykan yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Birçok yere gittim medyasına baktım Trabzon Medyası çok çok ilerde. Ulusal Medya ile bizim medya arasında çok fark yok. Burada çok büyük bir birikim var. Bu birikim Trabzonspor’u şampiyon yapan birikimdir. Bu mesele para meselesi değildir. Bu altyapının, bu birikimin, donanımın ortaya çıkarmış olduğu sonuçtur. Trabzon’da bir mesafe alacaksak Türkiye’nin ve Dünya’nın her yerinde olduğu gibi eğitimdir. Trabzon eğitimde hak ettiği yerde değil. Birkaç yıl oldu mesafe alındı. Ama bizim ilk onda olmamız lazım”
 
YUSUF TURGUT'TAN TEŞEKKÜR VE DESTEK
 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ise Asım Aykan ve ANADER Yönetim Kurulu'na teşekkür ederek başarılar diledi ve “ Sayın Aykan bu kentin siyasetinde, yerel yönetimlerinde ve milletvekili olarak Ankara’da önemli hizmetlere imza atmış değerli bir isimdir. ANADER olarak eğitime kültüre ve insana yaptığı bu yatırımı Trabzon Basını olarak destekliyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.