Aykan burada yaptığı konuşmada hiçbir zaman sorunlardan kopmadığını, ama milletvekili olmanın ayrı bir sorumluluk olduğunu ifade ederek tabanın sesini tavana taşımak, Ankara bürokrasisi ile Trabzon arasındaki bağı kurmak ve lobi kurmanın başlı başını bir iş olduğunu kaydetti. 

Aykan, daha önceleri önerdiği gibi sorunların takibinde kurumların Ankara’da temsilci bulundurmasında büyük bir yarar olduğunu kaydetti. Bu kapsamda odamızın da çalışmalarını yürütebileceği bir yapılanmanın faydalı olacağını dile getirdi. 

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon İçin Gelişim Stratejisi kitabının hazırlanmış olduğunu kısa, orta ve uzun vadelerde sorunların gündeme getirildiğini kaydetti. Takip edilen bazı projelerin DOKAP Eylem Planına yar aldığını vurguladı. 

Hacısalihoğlu, Aykan’a Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın hazırladığı, yürüttüğü ve uygulama aşamasına taşıdığı projeler ile ilgili detaylı bilgi aktardı. Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi, TOBB Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi, Uzungöl’den Ovit’e Kış Turizmi ve Kayak Merkezi, İPA projeleri hakkında bilgi aktardı. 

Karadeniz’in kurvaziyer turizmi konusunda Trabzon’un büyük bir mesafe aldığını kaydeden Hacısalihoğlu, önümüzdeki günlerde Kurvaziyer günlerinin düzenleneceğini söyledi. Turizmin çeşitlendirilmesi açısından kongre, sağlık ve eko turizm çalışmalarına da büyük önem verildiğini ifade etti.

 Yürütülen Çalışmaları takdirle karşıladığını ifade eden Ak Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan’ı, TTSO’da Başkan Hacısalihoğlu’nun yanı sıra Meclis Başkan Yardımcıları H. İbrahim Nalbant, Adnan Sağlam, Başkan yardımcısı Erkut Çelebi ve Yönetim kurulu Üyesi Tolga Avcı karşıladı.