Trabzon Belediye Başkanlığı döneminde, gençleri spor yapmaya teşvik edecek adımları atan Aykan’ı camiada unutmadı. Ziyaret ettiği Denge Spor Kulübü’nde antrenör Mustafa Durmuşoğlu ve sporcuların yakın ilgisine mazhar olan AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan’ın salona girişinde alkışlar koptu.

Gördüğü ilgiden bir hayli etkilenen Aykan, burada her bir sporcu ile ayrı ayrı ilgilenip, başarılar diledi.

Aykan’ın yeniden aday gösterilmesi halinde, sokaklara inerek oy toplayacaklarını ve sandıkta da patlama yapacaklarını dile getiren antrenör Durmuşoğlu, amatör sporların (Salon sporları) onsuz yetim kaldığını belirterek şunları söyledi: “Kıymetli başkanımın Trabzon’a yapmış olduğu hizmetleri unutmadık. Bilhassa bizim üzerimizdeki emeği fazladır. Her daim yanımızda bulunan bir büyüğümüz ve yol göstericimiz olmuştur. Camiamıza Trabzon Belediye Başkanlığı döneminde uzatmış olduğu eli, milletvekilliği döneminde de sürdürmüştür. O, amatör spor (Salon sporları) camiasının ‘baba’sı olmuştur. Kendisinin yeniden aday gösterilmesini canı gönülden istiyor ve bekliyoruz. Beklentilerimiz bu yönde. İsminin açıklanmasını heyecanla bekliyoruz. Telaffuz edildiği an sokaklara dökülüp, kapı kapı dolaşacağız, çünkü ne bizim ona, ne de onun Trabzon’a borcu bitmez” ifadelerine yer verdi.

Aykan ise samimi ifadelere şu sözleri ile cevap verdi: “Hani, ‘ne ekerseniz, onu biçersiniz’ diye bir söz vardır. Demek ki bu ilgi ve sevgiyi hak edecek emeklerimiz olmuş. Biz o gün de, bu günde çocuklarımızı kahve köşelerinden uzaklaştırıp, Fatih’in torunlarına yakışır hale getirebilmek için mücadele ettik. Belediye Başkanlığı yaptığım dönemlerden bugüne geldiğimizde, partimizin de spor ve sporcuya vermiş olduğu ehemmiyeti fark etmişsinizdir.  Şimdiki gençlerimiz daha şanslı, çünkü Türkiye’de 12 yıl içerisinde çok şey değişti. Şampiyonlar liginde oynayacak ülke haline geldik. Ak Parti iktidarı ile artan imkanların, amatör sporlara da yansıması farklı olmuştur. Değişen şartlara ayak uydurarak, bölgemizde inşa ettiğimiz yeni spor salonları ve futbol sahaları ile evlatlarımızın çamur saha ve tek bir spor salonundan kurtarıp, daha sağlıklı ortamlarda spor yapabilmelerine olanak sağladık. Tabi ki hizmet bitmez ve bitmeyecek de. Bu bir gönül işidir. Ne verirseniz, karşılığında onu alırsınız. Biz hizmetimizi, sizde sevginizi verdiniz. Bundan güzel daha başka ne olabilir ki?” dedi.