Milletvekili aday adayı Asım Aykan, ziyaretleri kapsamında HAK-İŞ İl Temsilciliği, HİZMET-İŞ Sendikası Trabzon Şube Başkanlığı’nı ziyaret etti, salonda alkışlar koptu!

Aykan, geçmişten gelen kimliğinden olsa gerek, ziyaret ettiği noktalarda yakın ilgiye mazhar olup, aday adayı gibi değil; “Vekil”  gibi karşılanıyor. “Evet, Aykan eski belediye başkanı ve milletvekilimizdir ama daha önemlisi içimizden biridir. Her zaman bir telefon kadar uzağımızda; bir nefes kadar da yakınımızda olmuştur” diyenlerin sayısı almış başını gidiyor.

Aykan bugün, temellerini attığı HİZMET-İŞ Sendikası Trabzon Şubesi’ni ziyaret etti ama böyle bir şey görülmedi. Çiçekle karşılandığı sendikanın kapısında, tezahüratlar hiç susmadı! Alkış deseniz tribünleri aratmayacak türdendi.

Belli ki Trabzon’da Aykan sevgisi dirildi.

Burada Başkan İhsan Bülbül’ün elinden çiçeğini alan Aykan, “Ne mutlu bize ki, bu sevgiyi hak edecek tohumları ekmişiz” diyerek şunları söyledi: ”En büyük sermayem olan, sevgi tohumlarımın karşılığını alıyorum. Bundan daha güzel mutluluk olamaz. Kuruluşunda emeğim geçen sendikamızın, çok iyi noktalara geldiğini gördüm. Arkadaşlarımız işine gereken ehemmiyeti göstermiş. Sendikamızın bu seviyelere gelmesi, beni çok sevindirdi. Sizin gibi kıymetli kardeşlerimiz, hak temsilcilerinin varlığı, emekçi kardeşlerimiz tarafından büyük önem taşıyor. Milyonlarca çalışanın sorumluluğunu, omuzlarınızda taşıyorsunuz. Allah yoğun temponuzda, sizlere kolaylıklar versin” ifadelerini yer verdi.

Başkan Bülbül ise yapmış olduğu konuşmada, Aykan’a hitaben şu cümlelere yer verdi: Sn. Vekilim; yuvanıza gelerek, bizleri onure ettiniz. Sizin gibi değerli büyüğümüze ‘Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz’ diyorum. Trabzon sizi unutmadı, unutmayacakta! Memleketimizde hangi taşın altını kaldırırsak kaldıralım, sizin eserleriniz ile karşılaşıyoruz. Sadece hizmetleriniz ile değil; insanlığınız ile de taktir topladınız. Mazlumun dostu; sömürücülerin düşmanı oldunuz. Ulaşılamayan tepenin insanlarından değil; bilakis her daim içimizde ve yanımızda oldunuz. Zatıalinize karşı olan borcumuz, hiçbir zaman bitmeyecek. Sizi yine vekil görmek istiyoruz. Bunun için de üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Bu kutlu yolda, dua ve desteklerimiz sizinle birlikte olacaktır.”

Siyasette, bilhassa ağabey arayışında olan kitlelerin, lider olarak Aykan’ı işaret ettiği aşikar. Bir gün kendisine eşlik eden, yazılan ve söylenenlerin ne kadar gerçek olduğunu daha iyi anlayacaktır.