Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik son günlerde haklarında yayınlanan haberlerle ilgili bir basın açıklaması yayınladı.
Yaptıkları tüm işlemlerin yasal ve hukuk çerçevesinde olduğunu belirten Yücelik “Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde” dedi.

Yayınlanan açıklamada "Son günlerde Trabzon Medyasında Grubumuzla ilgili çıkan haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi zorunluluğu doğmuştur.
Aşkale Çimento Grubu, 1993 yılından bu yana bölge insanından oluşan çok ortaklı yapısı ve bölgedeki yatırımlarıyla insanımızı yüreklendiren bir oluşumdur. Bu oluşumun; Trabzon ve Trabzon insanına duyduğu muhabbetin “ticari kaygıların” çok ötesinde olduğunu bir kez daha ifade etmekte fayda buluyoruz. 

24 yıldır Aşkale’de parlayan kıvılcımla yola çıkan ve bu gün ülkemizde binlerce insana iş imkânı sağlayan şirketimiz, Trabzon’a yapılan ve yapılacak her güzel işe destek olmaktadır.
Çimento üretimi ile birlikte, Trabzon ve Beşikdüzü Hazır Beton Tesislerimizi de katarsak şu anda direk olarak 200'ye yakın kişi istihdam etmekteyiz. Dolaylı olarak bu rakam 400'ü aşmaktadır. 

Rize ve Giresun'da bulunan hazır beton tesislerimizde tamamen Trabzon Çimento'ya endeksli faaliyet göstermektedir. Bunların hepsi bir araya geldiğinde tesislerimizin Trabzon ekonomisine ve istihdamına katkısı daha net ortaya çıkacaktır.
İşin başında “Trabzon’a ve Trabzon insanına katkıda bulunmaya geldik…” sözünü özellikle dile getirmiştik. 
Bu gün de aynı hisleri taşıdığımızı ve bu anlamda gayret gösterdiğimizi Trabzon insanı iyi bilmektedir. 


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan olduğu dönemde Trabzon’a yaptığı ziyarette dile getirdiği açıklamada çimento fabrikasının yeriyle alakalı bir takım mesajlar vermiştir 
Cumhurbaşkanımız özetle; Çevre Bakanlığı, Belediye ve bizlerin bir araya gelerek meseleyi çözmesi gerektiğini söylemiştir. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızla aynı fikirleri savunmuş ve esas olanın Trabzon’un çıkarları olduğunu özellikle vurgulamıştık.

Bu çerçevede gerekli adımları atarak fabrikanın daha çevreci bir anlayış ve teknolojiyi içerecek biçimde şehir dışına çıkarılması için, Merkez Akoluk’da başlattığımız Öğütme ve Paketleme Tesisi inşaatımızı Mayıs 2017'de tamamlayarak üretime başlamayı hedefliyoruz.

Bu süre içersinde ise esas ünitelerini durdurduğumuz fabrikamızda yaklaşık 100 arkadaşımızın işsiz kalmaması ve mağduriyet yaşamaması için sadece fabrikanın paketleme ve öğütme bölümünü çalıştırmakta idik. 

İstihdam öncelikli bu ünitelerin dışındaki diğer bölümlerin sökümüne başlanmış, önümüzdeki günlerde demontaj çalışmalarımızın ikinci ve en önemli kısmına geçilecek olup Mayıs 2017 tarihi itibarı ile taşınma işlemi tamamen bitecektir. 
Bu arada yapımı hızla devam eden Akoluk Öğütme ve Paketleme Tesisi inşaatımızda 61 metrelik dev silomuzun inşaası da tamamlanmış olup 120 milyon liraya mal olacak bu tesisimizin, Trabzon'da son yıllarda yapılan en büyük sanayi yatırımı olduğunu belirtmek isteriz.
Mevcut beton santrallerimize ilave edilecek yaklaşık 1 milyon Dolarlık bir yatırım ile yapılabileceğimiz işler yerine, yaklaşık 120 milyon liralık bir yatırımı tercih etmemiz insanımıza, ülkemize ve ilimize bakış açımızı ortaya koymaktadır. 

Akoluk'ta inşaası devam eden Öğütme ve Paketleme Tesisimiz, bu gayretimizin önemli göstergelerinden biridir.
Bizler düne ve bugüne dair ticari faaliyetlerimiz başta olmak üzere her şeyimizde hukuk ve kanunları esas almaktayız. 
Aynı şekilde; kamuoyu ve bölge insanının beklentileri de bizim için değerlidir. Sosyal ve çevresel değerlerin ekonomik kaygıların her zaman önünde geldiğini savunarak bu günlere geldik. Şehrin ekonomisine, sosyal hayatına ve istihdamına katkı yapan bir tesise sahip çıkmak, onun devamlılığını sağlamak Trabzon insanı açısından da önemlidir sanırız. Trabzon’a ekonomik ve sosyal açıdan katkı yapacak yatırımlarımızla alakalı olumlu beklentilerin gerçekleşmesi doğrultusunda, yapılacak her girişime açık olduğumuzu bir kez daha tekrar yineliyoruz. 


Kamuoyuna saygı ile arz ederiz.08.12.2017.