Ziyarette heyet adına bir konuşma yapan ASKON Genel Başkan Yardımcısı Sami Bektaş, amaçlarının Trabzon, Samsun, Rize Amasya gibi Karadeniz şehirlerindeki üyelerle birlikte İstanbul'dan gelen iş adamalarını görüştürerek iş geliştirme programı düzenlemek olduğunu belirterek,

"Amacımız Karadeniz'in değişik şehirlerindeki üyelerimizle birlikte heyetimizde bulunan iş adamlarını görüştürerek iş geliştirme ve planlama programları hazırlayarak ülkenin kalkınmasına, ticaretine ve ihracatına katkı sağlamaktır" dedi.

Trabzon Belediyesi olarak ülkenin yetiştirdiği Anadolu Aslanları İş Adamaları Derneğinin, medeni cesaretleri en üst seviyede olan girişimcilerini şehrimizde ağırlamaktan onur duyduklarını söyleyen Başkan Gümrükçüoğlu, "Karadeniz bölgesinden iş adamlarının da katılımıyla gerçekleştirecekleri iş geliştirme programının Trabzon'umuz ve bölgemiz için çok yararlı sonuçları olacaktır. Trabzon'a yapılacak olan yeni yatırımlarla birlikte hem şehrimiz hem de bölgemiz büyük bir ivme kazanacak ve bölgemizin kalkınması hızlanacaktır. Trabzon Belediyesi olarak şehrimizde ticareti arttıracak ve işsizliği azaltacak bu denli programlara tüm imkanlarımızla her zaman destek verdik vermeye de devam edeceğiz. Bu vesileyle Anadolu'muzun bağrından çıkmış ASKON'a şükranlarımızı ifade etmek isterim" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu, ASKON heyeti Başkanı Sami Bektaş'a porselen tabak hediye etti.