ANADOLU Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Trabzon Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa yeniden Kebir Süt Genel Müdürü Yılmaz Karadeniz seçildi. Genel kurulda konuşan Başkan Karadeniz, son yıllarda ülkemizde ekonomik yönden büyük gelişmeler olduğunu ve devasa yatırımlar yapıldığını belirterek, “Bu yatırımlardan ve gelişmelerden bir takım çevreler rahatsız olmuş, bu olumlu havanın kaybedilmesi için bütün gayretini sarf etmeye çalışmaktadır” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen oğlan genel kurulun divan başkanlığını şube kurucu başkanı Mustafa Durmuş yaptı. Genel Kurula, Şube Başkanı Yılmaz Karadeniz, Erbakan Vakfı Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Ziya Akıntürk, SP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mustafa Güney, SP Araklı İlçe Başkanı Şakir Şahintaş ve ASKON Trabzon Şubesi üyeleri katıldı. Genel Kurul,
ÜLKENİN GELİŞMESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ardından da Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan genel kurulda konuşan Başkan Karadeniz, son yıllarda ülkemizde ekonomik yönden büyük gelişmeler olduğunu ve devasa yatırımlar yapıldığını belirterek, “Bu yatırımlardan ve gelişmelerden bir takım çevreler rahatsız olmuş, bu olumlu havanın kaybedilmesi için bütün gayretini sarf etmeye çalışmaktadır. Bu güruh eskiden var olduğu gibi şimdi de var ve ileride de var olacaktır. Ülkemizdeki her olumsuzluğun ilimizi de etkilediğini unutmamalıyız. Bu zihniyetin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak her türlü hareketten uzak durmalıyız. Artık milli geliri artıramadığımız bir dönemi yaşamaya başladık yani uzun zamandır. 10 bin dolarda takılıyoruz. Ekonomik faaliyetimizin ağırlığı imalat sanayisinden hizmetler sektörüne doğru kaymaya başladı. Bu bizim kalıcı büyümemizi sağlamaz. Büyümenin doğal etkisi olarak cari açık sorunumuz riskimiz olarak tescillendi. Enerji kaynağı fakiri olarak bu konuda son derece önemli bir handikabın içindeyiz. Bunun aşmak zorundayız. Enflasyon, faiz, işsizlik oranları hepsi her an çift haneye çıkacakmış gibi duruyor. Bunlar kronikleşen sorunlarımızdır. Hükümetten bu konuda ciddi adımlar bekliyoruz” dedi.
93 üyeye ulaşan derneğin kongresinde yeni üye olan işadamlarına ise rozet takıldı. Dernek faaliyet, hesap ve bütçe raporlarının görüşülerek kabul edilmesinin ardından seçimlere gidildi.
KARADENİZ YENİDEN SEÇİLDİ
 
Tek liste ile gidilen seçimlerde genel kurula katılan 42 üyenin oyunu alan Yılmaz Karadeniz yeniden ASKON Trabzon Şube Başkanı seçildi. Karadeniz’in yönetiminde şu isimler yer aldı: Yılmaz Karadeniz, Ali Haydar Baş, Dinçer Karakaş, Haydar Kambur, Adnan Öksüz, Mehmet Emin Usta, Utku Karadeniz, Uğur Topaloglu, İsmail Yurdusever, Hüseyin Dilli, H.İbrahim Alibeyoğlu, Mustafa Durmuş, İbrahim Beşir, Mustafa Güney, Ali Memiş, Yusuf Çakar, Ahmet Faruk Beşikçi, Göksal Bankoglu, Hasan Yazıcı ve Şakir Şahintaş.