Ak Parti, Trabzon özelinde fokur fokur.
Her bir yerinden kulis bilgileri fışkırıyor.
Tarla zengin ve verimli.
Teşkilatlarda yere ve genel yönetimlere yatırım bazında ne tür öneriler getirilecek tartışmasından çok kimin ilçe başkanı yönetici il başkanı olacağına dair kaçak ve direkt güreşler tutuluyor.
Kimi arkadan dolanıp iki puan alıyor. Kimi de sessiz durup, darbe vuruyor.
Herkes kendince akıllı..!
CUMUR’UN İGNESİ…
AK Parti’nin Trabzon özelinde CHP’den tek farkı kamuoyun önünde tartışılmıyordu diyorduk ki, Mustafa Cumur bu genel kanıyı da yaktı yıktı.
Cumur, CHP’nin yapamadığını yaptı. Ak Parti’yi yerle bir etti. CHP bile bundan faydalanamadı. Volkan Canalioğlu en kolay yöntemi seçiyor..Veriyor soru önergesini meclis tutanaklarına en çok soru önergesi(!) veren milletvekili olacak. Sonuç, sıfır. İktidar o soru önergelerini istediği gibi cevaplandırıyor. Soru ile cevabı gündemi bir gün meşgul ettikten sonra unutuluyor.
 
MUHALEFET CUMUR’U BİLE TAKİP EDEMİYOR
Oysa, Mustafa Cumur; Volkan Canalioğlu’na hem de Koray Aydın’a müthiş bir istihbarat veriyor.
Diyor ki, yatırım paraları geri gidiyor. İktidarın yani kendi partisinin vekilleri bu konuda vurdumduymaz.. Yatırımları takip etmiyor.
Muhalefet ise soru önergesi ile yetiniyor.
Mustafa Cumur’un bu açıklamalarını il başkanı yeri değil diyerek geçiştiriyor. Olan ise Trabzon’a oluyor.
Özellikle 61. hükümetin Trabzon ile ilgili yatırımlarını takip edenlerin, bölgedeki diğer illerin iktidar milletvekillerine nazaran çok sönük kaldıklarını görüyoruz.
Rize, Giresun, Ordu ve hatta Artvin aldı başını gidiyor. Bizde ise iktidar partisi teşkilat yapısının verdiği yorgunlukla yerinde sayıyor.
 
PROJE ÜRETMEYİ UNUTUN İKTİDAR
İl başkanı kim olacak merakı ve kündesi ile bütün enerjisini buraya yoğunlaştıran Ak Parti’de Trabzon’un yatırımlarını meselelerini takip ile ilgili olarak Belediye cephesi de eforunu teşkilat formatlamasına yönlendirince;
Sahil yolundaki umuma açık tuvaletler bile 2 yıldan bu yana bitirilemiyor.
İl Başkanı kim olacak, yönetime kim girecek kim kündeye getirilecek kime ders verilecek hesapları şehir dinamiklerinin de üzerine ölü toprağı seriyor.
Şu anda AK Parti’nin durumu bu..
Partinin yerel dinamikleri Trabzon ile ilgili projeler ürütemiyor. Var olanların takibini ise bütün milletvekilleri Bakan Bayraktar’a yükledi. Hepsi, Bakanı işaretliyor. Kendileri deyim biraz ağır olsa da “Yatıyor..” Nasıl olsa yıpranan da bakan olur deyip işi geçiştiriyor.
Oysa bir önceki dönem Bakan Özak’ın işini kolaylaştıran tuttuğunu koparan iki vekil vardı.
Mustafa Cumur, Kemalettin Göktaş.
Şimdi ise ben siyasete kendi isteğimle girmedim diyen biri ile artık son dönemini yaşayan biri olunca, Trabzon yatırımlarda tek tabanca kaldı.
BU ESPRİSİNİN TERCÜMESİ NE..?
Önceki gün Ak Parti’nin ağır topları ile bir araya geldik.
Nusret Yılmaz, İrfan Çoşkun, Ufuk Hoş ve A.Sula Köseoğlu.
Yukarıda yazdıklarımızı kendilerine de söyledik. Hepsi hak verdi. Arada esprilerimiz de uçuşmadı değil. Mesela ben, A. Sula Küseoğlu önümüzdeki genel seçimlerde Milletvekili olarak mecliste yer alır dedim ve bir öngörümü de şöyle yaptı..
“Hatta Ayşe hanım ilk gurup toplantısında da Sümeyye Erdoğan ile yan yana oturur..”
Köseoğlu İnşallah dedi.
Araya Nusret Yılmaz girdi. Müthiş bir espri yaptı..
“Ayşe hanım önümüzdeki dönem meclise girer ama misafir olarak..”
Kahkahayı bastık tabi.
Şakanın da yarısı ciddidir derler.
Nusret Yılmaz belki kendine meclisi daha yakın gördü..(!)
Sonra Yılmaz’ın il başkan adayı kim olur sorumuza verdiği cevabı da sizinle paylaşmak isteriz..
“O isim şimdiden belli olmaz. Adında ittifak edilen birden fazla isim ortaya çıkar. Seçime üç gün kala da o isimler teke iner aynı merkez ilçedeki gibi seçime girer ve kazanarak çıkar..”
Ak Parti Trabzon’daki il başkanı kim olacak sorusunun şimdilik cevabı bu…