61SAAT-Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) 36 bin 552 kadroya öğretmen atadı. Öğretmen atamaları dolayısıyla Bakanlığın Başöğretmen Toplantı Salonu'nda tören düzenlenirken, ayın saatlerde Trabzon’da da atanamayan öğretmenlerin eylemi vardı. Trabzon Valiliği önünde toplanan sınıf öğretmenleri, bölümlerinde yapılan az sayıda atamaya tepki gösterdi.

Eyleme katılanlar adına konuşan Arzu Öksüz, “Bizler 4+4+4 sistemi ile hayatları bir günde değişen sınıf öğretmenleriyiz. Sadece bu yıl sınava umudunu bağlayan 18 bin 370 kişiyiz. Gelecek yıllarda da atamanın bu kadar asgari olması durumunda gittikçe büyüyecek olan kitleyiz. Hepimiz heyecanla kılavuzu bekledik. Birileri atanırken birilerinin arkadan bakacaktı, bunu zaten biliyorduk. Ama bu kadar mağdur olacağımız bize aksettirilmedi. Israrla mağdur olmayacağımız söylendi. Kılavuz açıklanınca mağdur olan sadece 18 bin 370 kişi değil hepimizin annesi babası ve kardeşleri” dedi.


NE MEZUNU OLDUĞU BİLİNMEYEN ÖĞRETMENLER

“Veteriner, Ziraat Mühendisleri, İşletmeciler, İktisatçılar ne mezunu olduğunu anlamadığımız ücretli öğretmenler” şeklinde devam eden Öksüz, şöyle devam etti: “Çocukların, minik yavruların suçu ne? Bizler yapılandırmacı sistemle yetişen genç kanlarız nerde hakkımız? Ülkemizin en ücra yerinde en ücra yerde çalışan tek öğretmenlik grubu biziz. Kadrolu olanlarımızın çoğu eşinden çocuğunda ayrı kaldı.

Öğretmenlik mesleğinin fedakarlık mesleği olduğunu biliyoruz. Ancak haksızlığa ve gelecek kuşakları da etkileyecek yanlışlıklara dur dememiz gerektiğini de biliyoruz. “İl emri” düzenlemesinin aile düzenini bozmayacak ve atama bekleyenlerin gidecek şekilde düzenlenmesini talep ediyoruz”


HANGİ BÖLÜME KAÇ ÖĞRETMEN ATANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan kılavuzda 40 öğretmen atama yapılacağı kaydedilirken toplamda ise 36 bin 552 öğretmen ataması yapıldı. 40 öğretmen Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı kılavuzda şu şekilde dağılım yapılmıştı:

Atama yapılacak alanlar ve kontenjanları incelendiğinde en çok atama 4 bin 635 kontenjan ile Türkçe öğretmenliği alanında olacak. Bu alanı sırasıyla 4 bin 377 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 3 bin 876 kontenjan ile ilköğretim matematik öğretmenliği takip ediyor.

Beden Eğitimi alanı için 2 bin 547, Bilişim Teknolojileri için 330, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi için 2 bin 975, İngilizce için 2 bin 954, Matematik için bin 78, Müzik için 963, Rehber Öğretmenlik için 3 bin 53, Sınıf Öğretmenliği için 341, Sosyal Bilgiler için 2 bin 127, Türk Dili ve Edebiyat için bin 663 kontenjan ayrıldı.

KAYNAK: 61SAAT.COM