61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - 15 Temmuz darbe girişiminin sonrası Türkiye'de bir çok yerde isim değişiklikleri yapılarak demokrasi şehitlerinin adı yaşatılırken Trabzon'da ilk adım atıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisine gündem dışı olarak Meclis üyeleri  "Seyfullah Kınalı, M. Sait Gürsoy, Ahmet Refik Yıldız, Metin Şahin, Burhan Cahit Erdem, Ali Sağır, Havva Gümüş"^ün önerisi ile Meydan Parkının isminin  "15 Temmuz, Atatürk, Hürriyet ve Demokrasi Meydanı" olması ve şehit isimlerinin uygun yerlere verilmesi konulu bir önerge verildi. 

Önerge, ilk olarak gündeme alınarak mecliste görüşülürken sonrasında oy birliği ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi. 

Hatırlanacağı üzere Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daha önce yapılan açıklamalarda Atatürk Alanı Meydan Parkı'nın isminin "Atatürk, Hürriyet ve Demokrasi Meydanı" olarak değişitirlemis için çalışma yapacaklarını kaydetmişti. 

Meclis üyelerinin verdiği bu önergeyle alanın isminin değiştirilmes için çalışmalarda başlamış oldu.  Meydan Parkının yeni adının "15 Temmuz, Atatürk, Hürriyet ve Demokrasi Meydanı" olacağı kaydedildi.