Trabzon un Of ilçesinde dün gece bazı eğitim kurumlarının duvarlarına ve Atatürk Anıtlarına çeşitli yazıların yazılması ilçeyi ayağa kaldırdı.
Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu , bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanıp hak ettikleri cezaya çarptırılacaklarını belirterek : “ Oflular milli ve manevi değerlerine bağlı , Ata larının yanında ve izindedir. Bu provakatif saldırıyı lenetle ve şiddetle kınıyoruz”

OFLULAR CUMHURİYETİN KURULUŞUNDA  VARDIR

Başkan Sarıalioğlu , Of halkının Cumhuriyet değerlerine  bağlı , onları özümsemiş insanlar olduğunu belirterek : “ Halkımız 1.Dünya Savaşında  gösterdiği kahramanlıklarla destan yazmıştır. Kurulan müdafa-i Cemiyetlerinde , Erzurum Kongresinde ve Cumhuriyetin ilanın aktif olarak yer almıştır. Oflular Ata sının ve Cumhuriyetin yanında yer almaya da devam edecektir” dedi.

OFLULARI KARALAMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Atatürk Büstlerine yapılan saldırıyı hiçbir aklıbaşında Oflunun kabul edemeyeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Sarıalioğlu , konu ile ilgili bazı STÖ lar tarafından yapılan açıklamalara da değinerek  :” Durumdan vazife çıkarmaya çalışanlar bilmeliler ki , millet neyin ne olduğunu biliyor. Boğulması gerekeneler kazdıkları çukurlarda boğuluyorlar. Bu işlerden siyasi menfaat umanlar  ; gaflet , delalet  ve hatta ihanet içerisinde olanlardır.” Şeklinde konuştu.

SUÇLULAR HAK ETTİĞİ CEZAYI GÖRECEKLER
Başkan Sarıalioğlu , olayın duyulmasının ardından gerekli adli ve idari çalışmaların başladığını , emniyet güçlerinin suçluları bulup adli makamlara teslim etmesi için seferberlik ilan edildiğini de sözlerine ekledi.

CHP DEN SERT KINAMA

Of ilçesinde Atatürk Anıtlarına yapılan saldırıya CHP den sert kınama geldi.

CHP PM Üyesi İdris Akyüz  , İl Başkanı Turgay Güngör, CHP İl Yönetileri , ilçe Başkanları ve partilillerin  katılımı ilçe binasında basın açıklaması yapıldı.
MP Üyesi Oflu İdris Akyüz , Of ilçesinin bu eylemde seçilmesinin manidar olduğunu belirterek :”  Of ilçesi her zaman Cumhuriyetin ve Atatürk ün yanında olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ve sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.
Konuşmacılar , “CHP olarak Cumhuriyetin ve Atatürk ün sonuna kadar ve ölümüne sahibiyiz. Of ta sürekli artan merdiven altı kurslarında sürekli bu değerlere düşman nesiller yetiştiriliyor. Yetkilileri bu konuda uyarıyoruz. Gerekli denetimlerin yapılmasını istiyoruz. CHP olarak bizler bu tür gayriyasal uygulamalara izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştular.
Partililer daha sonra bayrak ve flamalarla , -Türkiye layıktır layık kalacak, Mustafa Kemal in Askerleriyiz ve Ne Mutlu Türküm Diyene- şeklinde slogan atarak Ali Yeşilyırt  Ortaokuluna giderek bahçedeki Atatürk Anıtına celenk koyarak , Saygı Duruşu ve İstiklal Marşını okudular.