61SAAT HABER SERVİSİ

Sabah saatlerinde Trabzon'da turistlerin ilgi odağı olan Atatürk Köşkü yolu Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatılmıştı.

61saat.com'a ulaşan vatandaşlar bu mağduriyetin çözülmesi gerektiğini ve turistlerin en yoğun olduğu bu tarihlerde Atatürk Köşkü yolunun kapatılmasına tepki göstermişti.

Haber servisimiz gelen tepkiler üzerine bu skandalı haber olarak manşetlere taşıdı.

Çok geçmeden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Köşkü yolunu trafiğe tekrar açtı.

Öte yandan Trabzon Turizm İl Müdürü İsmail Kansız ve TÜRSAB Başkanı Suat Gürkök kendilerine bu konuda haber verilmediğini ifade ettiler.

TÜRSAB Başkanı Gürkkök, ‘Böyle şey olur mu, tüm tur operatörleri Atatürk Köşkü’nü programlarına almışlar.

Bize bilgi verilse bizde operatörlere Köşk’ün kapalı olduğunu iletiriz. Alternatif bir güzergah göstermeleri gerekirdi. Zannediyorum buda yapılmamış. Üzücü bir durum’ dedi.

MECBURDUK OKULLAR AÇILIYOR

TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksel ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Şehrimizin o bölgedeki çok sayda mahallesini ilgilendiren büyük bir su problemini okullar açılana kadar çözmemiz gerekiyordu. Soğuksu Mahallesi, Aktoprak, Bengisu, Beştaş Mahallesi, Spor Lisesi’nin tamamına giden su hatları boruları çürümüştü. Biz çalışmayı turizm sezonu nedeniyle 10 gün de erteledik. Fakat müdahale şarttı. Burdaki çalışmanın inşaatı 13 ekimde sona erecek.

 Bu nedenle acil olarak orada çalışmaya başladık. Bir su deposu temin işi, ihale edilen yüklenici firma tarafından yapılacak. Maksadımız okulların açılmasından önce buradaki çalışmayı bitirmektir, alternatif güzergah en kısa sürede sağlanacaktır’ ifadelerini kullandı.