AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Trabzon Meydan Parkı’nda bir basın toplantısı düzenledi.  Hemen ardından Uzun Sokak’ta yürüyüş başladı. Engellilere engelsiz hayat için gerçekleşen toplantıya,  AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç katıldı.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu Trabzon Meydan Parkı’nda yaptığı açıklamada; ” Bugün burada, kendine yeterli, üretken bir birey olarak yetiştirilmek isteyen, ne eksik ne de fazla muamele, yalnızca eşit yaklaşımlara varlıklarının onaylanmasını isteyen, Farklılıklarının kabullenilerek yaşantılarının normalleştirilmesini, sosyal tutumların olumlu olmasını ve toplumla bütünleşerek aile, arkadaş, işverenler ve diğerleri tarafından kabul görmek isteyen, mesleki bilgi ve beceriler kazanmak ve başkalarına bağımlı olmaktan kurtularak güçlenmek isteyeni bireysel onurlarına saygı duyularak vatandaşlık haklarının gözetilmesini isteyen Yani, herkes kadar ve herkes gibi yaşamak isteyen ve kendileri yaşasa da yaşayamayanların da müzadelesini veren dernek üyelerimizle, engelli kardeşlerimizle, onların kıymetli aileleriyle ve elbetteki bu konuda toplumsal hassasiyetlerin geliştirilmesi için, elini taşın altına koyan kadın kollarımızla ve duyarlılık göstererek yürüyüşümüze katılım sağlayan tüm vatandaşlarımızla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü hep birlikte idrak etmeyiz” dedi.



Ayvazoğlu sözlerine;" Radyolarda, televizyonlarda yapılan bunca programlara, gazetelerde, kitaplarda, dergilerde yazılan bunca yazılara, düzenlenen toplantılara, konferanslara, seminerlere, ciddiyet ve hassasiyetle ele alınan uygulamaya konulan bunca yasaya, atılan onca adıma rağmen neden bazı şeyler değişmiyor? " diye devam etti.



Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de engelli vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Konuşmanın ardından, yoğun katılımın gerçekleştiği farkındalık yürüyüşü başladı. Yürüyüşte “Sevgi engel tanımaz, Biz de varız, Hayatta engel yok farkında ol yeterli, engellerim için yanımda olsesim duyulsun” içerikli pankartlar taşındı. Yürüyüş olaysız bir şekilde dağıldı.