Avrasya Üniversitesi geçtiğimiz günlerde satın alıp restorasyon çalışmalarına başladığı Yalıncaktaki yerleşkesine kurucu mütevelli heyeti başkanı Ömer Yıldızın ismini verdi.

Üniversitenin senatosu Rektör Prof. Dr. Sami Karadeniz başkanlığında toplanarak bu kararı aldı, kararı Genel Sekreter Gülay Yeniçeri basına duyurdu.

Mütevelli Heyeti Başkanımız Sayın Ömer YILDIZ’ ın Trabzon’da bir vakıf üniversitesi kurulması fikrinden başlayarak uzun uğraşlar sonunda Avrasya Üniversitesinin kurulması ve gelişmesi aşamalarında gösterdiği ileri görüşlülük ve liderlik yanında yapmış olduğu maddi ve manevi katkılar Türk Halkı ve gelecek nesillerce daima şükranla anılacaktır. Bu çabaların son halkası Yalıncakta bulunan Telekom Tesisleri ve Arazisinin Üniversiteye kazandırılması olmuştur.

 Sayın Ömer YILDIZ’ın Avrasya Üniversitesine kuruluşundan bu güne kadar yapmış olduğu ve bundan sonra da yapacağı her türlü maddi ve manevi katkılarına karşılık kendisine bir şükran borcu olarak ismini ilelebet yaşatma ve anma duygusuyla Yalıncakta iç mekân ve çevre düzenlemeleri yapılmakta olan Üniversite Yerleşkesinin;

“ÖMER YILDIZ YERLEŞKESİ”  olarak isimlendirilmesinin Rektörlüğe önerilmesine oy birliği ile karar verilmiştir, denildi.