Yomra Yerleşkesi Erdoğan Bayraktar Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi açılışı için düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcısı Muhammet Balta’nın yanı sıra, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Yomra Kaymakamı Fatih Akkaya, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, dekanlar, öğrenciler ve aileler katıldı.

EN HAYIRLI YATIRIM
Törende bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcısı Muhammet Balta, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin dünyanın sayılı üniversitelerinde biri olduğunu belirterek, “Sayın Başbakanımızın liderliğinde hükümetimizin 10 yıl öncesinden insana yapılan yatırımın en hayırlı olduğu hissederek ve ilke edinerek ülkemizde çok önemli her alanda yatırımlar yapılmıştır. Özellikle eğitimin çok önemli olduğunu hissederek özellikle rakamlarla belirtmek isterim 2002 yılında eğitime ayrılan 7 buçuk milyar eski ifadeyle 7 uçuk katrilyon bütçeden pay bugün itibariyle 39 milyara ulaşmış yaklaşık yüzde 425 artmıştır. Ülkemizde ilk ve orta eğitimde 280 civarında derslik kazandırılmış. 1 milyon bilgisayar okullara dağıtılmış. Elbette burada farklı eleştiriler olacaktır. Öğretim kadrosu yoktu eğitim alanları oluşmamıştır. Şuanda 81 vilayette üniversite var. Karadeniz Teknik Üniversitesi şuanda Türkiye’nin uluslar arası alanda sayılı üniversiteler arasında yer alıyor” dedi.

GELECEĞE YATIRIM YAPANIN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Avrasya Üniversitesi'nin öneminin gün geçtikçe daha önemli olduğunu vurgulayarak, “Gelişme yönünde hızlı adımlarla ilerleyen Avrasya Üniversitemizin önemini bir kat daha artırmakta, üniversitelerimizin hem fiziki hem de eğitim ve öğretim anlamında kalitelerinin ön plana alınması büyük önceliklerimiz arasındadır. Muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çaba sarf eden devletimiz, hükümetimiz üniversitelerimizin hem nicelik hem de nitelik olarak arttırılması için her türlü çabayı göstermektedir. Kuruluşu ve faaliyete geçici ve bugün bu seviyeye gelişi işte bu sevginin, bu iradenin ve bu çabanın bir sonucudur. Şüphesiz bizler devlet olarak gençliğimizin, geleceğimizin yetiştirilmesi hususunda canı gönülden çalışan kişi ve kurumların önlerini açmak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

UYGARLIĞIN KENTİ TRABZON
Öğrencilere seslenen Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Trabzon’un Dünya’nın en güzel yerlerinden biri olduğunu kaydederek, “Biz bütün kent olarak Trabzon’umuzu ikinci bir vakıf üniversitesini şehrimize kazandırmaya çalışacağız. Trabzon’un hedeflerinden birisi eğitim merkezi olmaktır. Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Sizler insan sevgisiyle birbirinizi, seviniz. Bütün öğretim görevlileri sizin daha iyi yetişmeniz için çalışmaktadırlar. Sizler uygarlığın kenti olan bu şehirde size yakışan şekilde kendinizi yetiştirin. Yolunuz açık olsun bu bilim yuvasında diyoruz. Eğer katkımız olduysa gurur duyarız” diye konuştu.

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz ise, “Doğu Karadeniz’in en modern binasını inşa ederek eğitim ve öğretim hizmetine sunduk. 2012-13 eğitim ve öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından 2011-12 eğitim ve öğretim yılında dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve bilgisayarları verildikten sonra Erdoğan Bayraktar Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi kesilen kurdeleyle birlikte eğitim ve öğretime açıldı.