Merkezi Almanya’da bulunan uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, dünya genelinde ihtiyaç sahibi, yetimler, öksüzler ve muhtaçlar ile hayır sahipleri arasında köprü olmaya devam ediyor.
Kendilerine ulaşan hayır sahiplerinin verdiği yardımları Türkiye ile beraber dünyanın birçok yerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışan Avrupa Yetim-Der, bu yıl da Ramazan 2016 programı dahilinde Peygamber Sevdalıları Platformu Trabzon İl Koordinatörlüğü tarafından Trabzon'da tespit edilen fakir ve muhtaç ailelere yardım elini uzattı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Trabzon İl Koordinatörlüğü aracılığı ile önceki sene olduğu gibi bu yıl da tespit edilen muhtaçlara, Avrupa Yetim-Der’in göndermiş olduğu yardım kolileri teslim edildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Trabzon İl Koordinatörü Mustafa Akyol, yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi.

Ramazan ayında, daha önce tespit edilen ve yeni eklenen yetim ve muhtaçlara yardımlarda bulunduklarını belirten Akyol, 'Yerinde ziyaret ederek tespit ettiğimiz yetim, dul, fakir, yardıma muhtaçlara yine yerinde yardımlarını ulaştırmaya çalışıyoruz.' dedi.

Akyol, 'Rahmet ve bereket ayı mübarek Ramazan ayı, muhtaç durumda olan kardeşlerimize merhamet ile yardım etmek, sofralarının ve iyiliklerin bereketlenmesine vesile olmak için güzel bir fırsattır. Toplumda önemli bir ihtiyacı karşılayan bu hizmetlerin devam etmesi için hayırseverlerin desteklerine ihtiyaç vardır. Zor durumda olanlar için bu yardımlar çok anlam ifade ediyor. Zekât, fitre ve yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında köprü görevi görüyoruz, hayırsever kardeşlerimiz isterlerse yardımlarını muhtaçlara beraber ulaştırabiliriz.' diye konuştu.