61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un en renkli isimlerinden biri olan Avukat Ali Kemal Yılmaz Bayraktar vefat etti. 1947 yılında talebe olduğu yıllarda Ankara’da çıkan Bayrak mecmuasında yazılar yazan, ardından Trabzon Fuarının kuruluşunu yapan Trabzon Barosu avukatlarından Av. Bayraktar, Muhtaç Talebe Yurdu’nu kurup ‘Bayraktar’ adlı gazeteyi de açmıştı.    
KTÜ ve Trabzon Radyosunun kurulmasında aktif çalışmalar yapan Avukat Ali Kemal Yılmaz Bayraktar ayrıca,  “Savulun Amerikalılar Geliyor” adlı makaleyi daha sonra aynı ad altında kitaplaştırmış, “Trabzon ve Gümüşhane’nin Efsane Delikanlısı Karaçukurlu Fehmi Ağa ve KTÜ’nün Kuruluş Çalışmaları” adlı eseri büyük ilgi görmüştü.
Av. Bayraktar’ı Türkiye gündemine taşıyan gazetelerin manşetlerinde yer almasına neden olan ise yine kendisinin kurduğu “'Hayâ ve Edebe Aykırı Müstehcen Kadın Kıyafetlerinin Men'i Derneği' olmuştu. 
Bu dernekte kamu alanlarında kendi deyimiyle açık ve dar kadın kıyafetlerine savaş açan Bayraktar, bir çok kişiyle de mahkemelik olmuştu... 
Trabzonsporlu eski futbolcu Muzaffer Bilazer’in de kayınpederi olan Bayraktar'ın cenazesi bugün ( 27.06.2017-Salı) İskenderpaşa Camiinde, öğle namazını müteakip kılınacak olan cenaze namazından sonra, Bostancı'daki Aile Kabristanlığına defnedilecek.