■ ARINÇ'IN SORUMLUĞUNDAYDI 

Kuzey Ekspress'in haberine göre : Trabzon "da tanınmış turizmci Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün "Bu yapı Fatih Sultan Mehmet Vakfı’na aittir " diyerek Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine açtığı dava sonucu mahkemenin. ' Bakanlıktan Genel Müdürlüğe devir’ kararı verdiğini, ‘Ayasofya Camisi’ olarak kayıtlara geçen yapının donemin Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın talimatıyla ibadete açıldığını anımsattı 

 Kültür Bakanlığı'ndan Vakıflar'a devir kararı veren mahkeme heyeti üyelerinin FETO ile bağlantılı olup olmadığının bugünkü konjonktür de kolayca oltaya çıkabileceğini söyleyen turizmcinin Ayasofya gibi Bursa İznik’teki Ayasoyfa Müzesi de FETÖ talimatı ile hukuk çiğnenerek ve tüm itirazlar görmezden gelinerek camiye dönüştürüldü.
 
■ O KARARI VERENLER ARAŞTIRILSIN 

 FETO lideri Fethullah Gülen’e yalan olmakla eleştirilen Bulent Arınç’ın Trabzon Ayasofya ile ilgili karar veren mahkemeyi “ Çok şükür hukuk devleti olan Türkiye’de artık hakimler var” diyerek övdüğünü anımsatan tanınmış turizmci “ FETÖ darbe girişimi sonrası yaşananlar ortada. Binlerce hakim-savcı görevden alındı. Ayasofya kararını verenlerde mutlaka araştırılmalı.”