Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttükleri Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak rekreasyon düzenleme projesi Belediye Meclisi’nde kabul edildi.
Peyzaj Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından koordine edilen, TOKİ ve Trabzon Belediyesi’nin de katkı sunduğu proje, meclis üyelerine tanıtıldı. Peyzaj Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Hamza Ertunga Ayasofya ve çevresinin rekreasyon düzenleme projesine Oda olarak gönüllü katkı sunduklarını, TOKİ ve Trabzon Belediyesi’nin de görüşlerini alarak avan proje hazırladıklarını vurgulayarak, “Hazırlanan projeyi meclis üyelerine sunduk. Meclis üyelerinin görüşlerini de dikkate alarak TOKİ ile yapılacak değerlendirmeler sonucu hazırlayacağımız nihai proje Anıtlar Kurulu’ na sunulacak. Projede en önem verdiğimiz konu Ayasofya Müzesi’ni ön plana çıkarmak olmuştur” dedi.
Meclis üyelerinin proje hakkında görüş ve düşüncelerini belirttiği Ayasofya Müzesi çevresinin rekreasyon düzenleme projesinde bazı küçük değişikliklerin yapılması kaydıyla meclis tarafından kabul edildi.
Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttükleri Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine 32 bin TL ödeme yapılırken; 44 binanın yıkılacağı proje kapsamında şimdiye kadar anlaşma sağlanan 35 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Geriye kalan binaların kamulaştırılması için hukuki süreç devam ediyor.