AK Parti Aybastı İlçe Başkanı Fazlı Eren, ilçeye AK Parti hükümetleri döneminde başlayan hizmet atağının Büyükşehir Belediyesi ile artarak devam ettiğini belirtti. 
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçenin yıllardır dinmeyen su ve arıtma sorununu çok kısa bir sürede tamamlayarak vatandaşların kesintisiz, temiz ve sağlıklı suya kavuşmasının sağlandığını belirten İlçe Başkanı Fazlı Eren, “Parayla su alma dönemine Büyükşehir ile son verilerek vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile suyu içer hale getirildi. İlçemizin en fazla su sıkıntısı yaşayan mahallelerinden olan Kayabaşı, Sefalık ve Sarıyar su projesi Uzundere Yaylası'ndaki kaynağından alınarak büyük meblağlar tutmasına rağmen Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla tamamlanmış olup su hanelere verilmeye başlanmıştır” dedi.
Perşembe Yaylası'na 250 bin lira gibi bir ödenek ayrılarak başlatılan parke yol ve kaldırım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Eren, çalışmalar bittiğinde Perşembe Yaylası merkezinin tozdan kurtulmuş modern bir şehir yapılaşmasına kavuşmuş olacağını kaydetti. Eren, “Yine yayla göleti çevresinde başlatılan yürüyüş yolu, bisiklet yolu, dinlenme kamelyaları ve gözetleme alanları inşaatları devam etmektedir. Ayrıca gölet etrafındaki yolda sıcak asfalt kaplama yapılacaktır. Gölet etrafındaki yapılacak düzenleme ve iyileştirme çalışmalarının maliyeti yaklaşık 1 milyon liradır” açıklamasında bulundu.

YOLLAR ASFALTLANACAK
Kış mevsiminin sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte Alankent-Beştam-Koyunculu ile Karamanlı-Toygar-Pelitözü mahalleleri arasındaki güzergahlarda alt yapı ve sanat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, Çakırlı-Kuluncak-Korgan yolu ve Armutlu- Fatih- Zaferi Milli ve Uzundere yol güzergahlarında bu yıl içerisinde genişletme ve asfalt çalışmaları yapılacağını da vurgulayan Eren, şu bilgileri verdi: “Ordu Büyükşehir Belediyemizin 2016 yılında ayrıca Çakırlı Mahallesi Düzağıl yolu, Esenli Mahallesi Muratyeri yolu, Kutlular ve Sarıyar Mahallesi yolu, Alacalar Mahallesi Ak Fatma yolu, Kayabaşı Mahallesi'nden başlayarak Alacalar Mahallesi Düzdağ mevkisine kadar olan yolda 1. kat asfalt kaplama yapılacak. Yine bu yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi olarak Alacalar Mahallesi Akfatma Mahalle içi yolu, Sağlık Mahallesi Yaycılı yolu, Esenli Mahallesi Havluiçi yolu, Fatih Mahallesi Hastane yolu ve Ortaköy Mahallesi Hıdırlı yolu beton yol yapılacaktır.”
Eren, ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı kararlaştırılan Kültür Sarayı'nın projesi onaylandığını, önümüzdeki günler içerisinde ihalesinin gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi. Eren, “Aybastı Belediyemizle koordineli bir çalışma içinde olan Ordu Büyükşehir Belediyemiz çalışmaları ile 2016 yılı ilçemizdeki değişim ve dönüşümün yaşanacağı yıl olacaktır” şeklinde konuştu.