Samsun’da 2009 yılı ağustos ayında erkek arkadaşı Samet Avcı’nın kendisine tecavüz ettiğini öne süren 14 yaşındaki kız., annesiyle birlikte polise gidip şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Avcı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak hakkında, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tecavüz suçundan dava açıldı. Yargılama devam ederken Avcı askere gitti.

"Beni neden şikayet ettin?"

Geçen yıl Eylül ayında izine gelen sanık, iddiaya göre, sokakta gördüğü genç kızı bir süre kovaladı. Samet Avcı, kızı yakaladıktan sonrada konuşmak istediğini belirterek bir arkadaşının evine götürdü. Burada kızı, "Neden beni şikayet ettin?" diyerek tokatladıktan sonra bir kez daha tecavüz edip evden attı. Olayın ardından gözaltına alınan Avcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"Yaşının küçük olduğunu sonradan öğrendim"

Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen cuma günü son kez hakim karşısına çıkan Samet Avcı, kızla gönül ilişkisi olduğunu ileri sürerek, kızla kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini söyledi. Genç kızla ile evlenme planları yaptıkları ileri süren sanık, "Yaşının küçük olduğunu evlenmeye karar verdiğimizde öğrendim. Aileler arasında anlaşmazlık çıkınca biz de ayrıldık. Ardından da beni şikayet etmiş. Ben askerden izine geldiğimde sokakta karşılaştık. Beni görüp kaçmaya başlayınca arkasından koştum. Konuşmak için bir arkadaşımın evine gittik. Beni şikayet ettiği için tokat attım. Daha sonra barıştık ve onunda rızasıyla ilişkiye girdik" dedi.

"Kendime geldiğimde belden aşağım çıplaktı"

Duruşmaya katılan genç kız ise daha önceki ifadelerini tekrar ederek sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirdi ve Avcı’nın kendisini tehdit ederek zorla ilişkiye girdiğini söyledi. Samet Avcı’nın kendisini tokatlamasıyla bayıldığını ileri süren kız, "Kendime geldiğimde pantolonum çıkarılmış ve belden aşağım çıplaktı. Bana tecavüz ettiğini anladım. Sonra yine kendisini şikayet ettim" diye konuştu.

Mahkeme, Samet Avcı’nın kızın hürriyetini kısıtlayıp, iki kez tecavüz ettiğine kanaat getirip sanığa toplam 24 yıl 2 ay hapis cezası verdi.