61SAAT HABER SERVİSİ

Nöbetçi vekil uygulaması kapsamında AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ikinci kez vatandaşlar ile bir araya geldi.

Bundan bir ay önce ilk kez vatandaşlarla buluşan Köseoğlu’na yoğun ilgi olurken bugünkü halk gününde ilk güne göre katılım az oldu.

"VATANDAŞIN HER ZAMAN YANINDAYIZ"
Köseoğlu uygulamayla ilgili olarak vatandaşın her zaman yanında olacaklarını söyleyerek, "Seçimlerden önce söylediğimiz gibi biz ayağınızı vatandaştan kesen bir anlayışla siyaset yapmayacağız diye. Çok şükür vatandaşlarımızda her fırsatta anayasa çalışmasının dışında her fırsatta vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Gezerken denk gelen vatandaşlarımız taleplerini iletebiliyordu. Bu uygulamayla belirli gün ve saatte vatandaşlarımız için nöbetçi vekilin burada olduğunu bildirmek bilen her vatandaşlarımızın mesai saati olmaksızın sonuna kadar dinlemek için uygulama başladı" ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ ARTIK VATANDAŞIN AYAĞINA GELİYOR
Milletvekilinin artık vatandaşın yanına geldiğini belirten Köseoğlu, " Şimdi vatandaş vekiline ulaşabilmek için çoğunlukla Ankara’ya gidiyordu. Hem yol masrafı hem kalma masrafı hem zahmeti hem külfeti hem bizim meclis çalışmaları iyi itibariyle de zamanlarının daha sinirli olduğu için o zahmetine belki bir gün iki gün orada kalması gerekiyordu vatandaşların. Burada bu şekilde vekili vatandaşın ayağına getirmek suretiyle bu uygulamaya başladık" şeklinde konuştu.

TALEPLERİN ÇÖZÜMÜ İÇİN GARANTİ VERİYORUZ
Gelen tüm taleplerini değerlendirdiklerini söyleyen Köseoğlu, "Zaten çok güzel bir ilgide var. Ben alanda da bunu görüyorum. Burada da bunu hissediyoruz. Elimizden geldiğince vatandaşın her sorununu dinleyerek hem kayıt altına almak hem de bir kısmını burada çözebilmek bir kısmını da ileride çözeceğimizin garantisini veriyoruz" dedi.

TRABZON UYGULAMAYLA ÖRNEK OLDU
Trabzon'da başlayan nöbetçi vekil uygulamasının diğer illere de örnek olduğunu ve teşvikte bulunduğunu kaydeden Köseoğlu, “Bu hizmetin olumlu bir artışının olacağını düşünüyorum. Çünkü buradaki yansımalar global bir hal aldı. Buradaki olumlu yansımalarını olumlu bir örnek olacağına inanıyorum. Trabzon her zaman her konuda öncü olmuştur. Burada öncülük yapması artı bir uygulama getirmesi diğer illerde de karşılık bulacaktır. Vatandaş memnuniyetini bizim yolumuzu açan en önemli güç onların duasını bize güç veren bir kaynak olduğunu bilerek buraya geliyoruz. Bizim işimiz hizmet etmek hizmet etmenin en kestirme yolumda vatandaşın ayağına gelmek” ifadelerini kullandı.