Ortahisar Kent Konseyi Çocuk, Kadın, Gençlik ve Engelli Meclisleri Genel Kurul seçimleri yapıldı. Genel Kurul’da konuşma yapan Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, kentte tüm bireylerin söz hakkı ve sorumluluğu olduğunun altını çizerek, “Kent konseyi şehrin ortak ruhudur, geleceğidir. Ortahisar Kent Konseyi olarak bizim amacımız da Trabzon’umuzun kültürünü, ulaşımını, sağlığını çevresini ve eğitimini ilgilendiren konularda fikir oluşturmak ve ışık tutmak olmalıdır. Bu bağlamda görevimiz ve sorumluluğumuz ağırdır. Bunun farkındayız ve elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. 
Görevi devraldığımız günden itibaren bir çok faaliyete imza attık. Bundan sonra farklı projelerimizi Trabzon’la paylaşacağız. Trabzon’umuzun geleceği için bizim görüşlerimiz, meclislerimizin etkinliği çok önemlidir. Bunun için Ortahisar Kent Konseyi meclislerimizi çok önemsiyoruz. Meclis seçimlerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, yeni görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Ardından seçimler gerçekleştirildi. 

KAYA 1 OYDA KALDI
Ortahisar Kent Konseyi Engelli Meclisinde; Büyükşehir Engelli Meclisi Başkanı Hacı Kaya, Bekir Sami Emiroğlu, Tayyip Rahman Saltoğlu olmak üzere 3 aday yarıştı. Emiroğlu 41 oy alırken, Tayyip Rahman Saltoğlu 29 oy, Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Hacı Kaya’ya 1 oy aldı.

YENİ İSİMLER
Seçimler sonucu; Kadın meclisi başkanlığına Dt. Efran Baltacıoğlu, Çocuk meclisi başkanlığına Fatmanur Bayır, Gençlik meclisi başkanlığına Berat Nezir ve Engelli meclisi başkanlığına Bekir Sami Eroğlu seçildi.