Trabzon Belediyesi'nin bu yıl 4.'sünü organize ettiği Zağnos Vadisi'nin dün akşamki konuğu Kurtlar Vadisi'nin Baba Memduh karakteri ile tanınan ardından 'Fetih 1453' filmi ile sinemaseverlerin karşısına çıkan Namık Kemal Yiğittürk, oldu. Yiğittürk Trabzon 5 yıl önce geldiğini o gün ile bugün arasında şehre sihirli bir değnek değmiş gibi fark gördüğünü kaydetti.

Trabzon'u çok sevdiğini belirten Yiğittürk, "Çok özel bir yerde sevgili Trabzon'umuz da sizlerle beraber olmak, bu insanlarla beraber olmak yani mutluluğumu tarif edemiyorum. Trabzon'da olmaktan ötürü çok mutluyum. Trabzon'u ben beş altı sene öncesinden tanıyorum fakat sanki bir sihirli değnek dokunmuşçasına çok değişik buldum. Sayın Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve onun muhteşem ekibi gerçekten burada harikalar yaratmış kelimenin tam anlamıyla ben Kurtlar Vadisi'nden Zağnos Vadisi'ne gelmiş bulunuyorum. Bütünleştim bu insanlarla. 'Karadenizin hırçın dalgaları gibi hırçın bir yapıya sahip yiğitler' diyorum ben onlara. O yiğitlerin diyarında olmaktan da mutluyum" diye konuştu.


TOPLUMA MESAJ VERMEK İÇİN ÖLDÜM


Kurtlar Vadisi dizinden ayrılışı topluma bir mesaj verdiğini belirten Baba Memduh yani Namık Kemal Yiğittürk, "Ben diziden bildiğiniz gibi ölerek ayrıldım. Orada Kendi mi öldürttüm. Kan davaları olan Haşim ağanın önüne atlayarak bir anlamda kendimi feda ettim. Bir mesaj verildi, yani bir ağa hasmını kurtarabiliyor. Yani ben kalbimden vuruldum, öldüm. Hasmım omzundan vuruldu kurtuldu. Topluma da önemli bir mesaj verildi bu kan davalarının sona ermesi acısından umarım alması gerekenlerde almıştır bu mesajı" diye konuştu.