MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi.

Grup toplantısının ardından soruları yanıtlayan Bahçeli, “Her şeyi yerinde ve zamanında konuşmak gerekiyor. Hazırlamış oldukları anayasa değişikliğini MHP’nin incelemesine bırakmışlardır. Gözden geçirilip, MHP’nin görüşleri AKP’ye iletilecektir. Bütün anayasa değişikliğini kapsamaktadır. Üzerinde çalışıyoruz. Komisyon kurmayı düşünüyorsa üyemizi görevlendirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Bahçeli, bir soru üzerinde metinde cumhurbaşkanı kelimesinin geçtiğini ifade etti.

Devlet Bahçeli, grup toplantısında ise şu ifadeleri kullandı: 

"Huzurumuza kasteden odaklar faaldir. Mücadelmiz gevşemeyecektir. Türkiye üzerinde hesap yapanlar yine kaybedecektir. Terör saldırılarına rağmen dayanacak, sabredecek ve mutlaka saldırıları boşa çıkaracağız. 

Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk şehit düşmüştür. Evladının kaymakam olmasıyla gururlanan babasının duruşu da hayranlık vericidir. Herkese ders verir nitelikte konuşmuştur. Fatih'ler oldukça, baba Asım'lar dimdik durdukça, Allah bu millete yeni bir İstiklal Marşı yazdırmayacaktır.

Terörle mücadele zor ve yüksek maliyetli bir süreçtir. Türkiye çok sayıda kanlı örgütün direkt hedefindedir. Sözde gelişmiş ülkeler ne yazıktır ki terör örgütleriyle kapalı ilişki halindedir... Caniler Avrupa'da baştacı edilmektedir. 

Bizim açımızdan gerçek şudur; ihanetin dinlenecek bir şeyi yoktur. Ya başı eğilmeli ya da başı ezilmelidir

Milletvekli dokunulmazlıklarının kaldırılmasından sonra mahkeme çağrılarını dikkate almayan HDP'lilerin hukukun önüne çıkarılmaları Avrupa'yı ayağa kaldırmıştır... HDP'liler için kıyameti koparan Avrupalılar, hayatlarını kaybeden mazlumlar karşısında sessiz kaldı. Avrupalıların yanlı tavırları ne HDP'yi ne de PKK için yeterli olmayacaktır. 

HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasından sonra tehdit dozu yüksek mesajlar verenler önce kendilerine bakmalıdırlar... 

Avrupa Birliği, hendeklerden özyenetim çıkarmaya çalışanların yanındadır... Dostluk ve müttefik demek terör örgütlerine yardım ve yataklık demek değildir. Terör bir insanlık suçudur ve hibir şekilde haklı çıkamayacaktır. Türkiye, egemenlik haklarından taviz verecek çakma bir devlet değildir. Türkiye ne karanlıkta yatacak ne de kara düş görecektir...

AB Komisyonu'nun aday ülkelerle ilgili lerleme raporu açıklanmış, Türkiye raporu da 102 sayfadır. Yine tarafgirdir ve Güneydoğu'daki sorunun siyasi süreçle çözülebileceğini söylemektedir. AB, klasik ve şablon ezberlerinden kurtulamamıştır... AB'nin, terörle mücadelemizi engelleme çabaları ortadadır... Bu raporla, serbest dolaşım için terörle mücadeleden taviz verelim istiyorlar. Türkiye'nin buna evet demesi, normal karşılaması her şeyden önce dökülen şehit kanlarına ihanettir. 

Kıbrıs müzakerelerinde adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması acil ve önemlidir. Ancak, sırf çözüm olsun diye çıkarlarımızdan bir çırpıda uzaklaşmak yanlıştır

ERDOĞAN'IN "AB REFERANDUMU" AÇIKLAMASI

Erdoğan "Bizi istemiyorlarsa açıkça söylesinler, halkımıza sorarız" diyor. AB seçeneksiz ve mecbur olduğumuz bir oluşum değildir. Türkiye gerekirse kendi yağında kavrulacaktır. Bu cevher Türk milletinde vardır, yeter ki görmesini bilelim. Onurlu birliktelik yerine onursuz ve omurgasız bir birliktelik için sürekli itilmemeliyiz. Biz Türkiye'yiz, büyük ve yenilmez Türk milletiyiz...

ABD SEÇİMLERİ

8 Kasım Salı günü ABD'de demokrasi imtihanı yaşanmıştır. Yeni başkan sandıktan çıkmıştır. ABD'nin 45. başkanı, tüm bahsiçileri, uzmanları, yeni yetme kaşifleri ters köşeye yatrımış, herkesi şaşırtmıştır. Bunda aslında şaşılacak bir şey yoktur, ABD halkı hür iradesiyle başkanını belirlemiştir. ABD sıradan bir ülke değildir, önemli bir ülkedir. İzlenmesinde mutlaka yarar ve zorunluluk vardır. Ancak buna gereğinden fazla anlam yükleyen çevrelerin mevcudiyeti kaygı vericidir.

Bizim rüyamız ABD rüyası değil, Türk - İslam rüyasıdır

Türkiye'de de "ilk kadın başkana" manşetleri atıldı ancak Trump ipi göğüsledi. Clinton'ın seçilmemesi, onunla bir gelecek umanları şok etmiştir. Trump tüm tahminleri boşa çıkarmıştır. Bizim için ABD Başkanı'nın kim olduğu önemsizdir, önemli olan başkanın nasıl bir siyaset izleyeceğidir. Obama ve seleflerinden ağzımız yandığından, Trump'ın mesajlarını üfleyerek izliyoruz... Bizim yeni başkandan ilk arzumuz, FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye destek vermesi ve Pensilvanya'daki hainin ön şartsız iadesidir.

AK PARTİ'NİN TEKLİFİ VE CHP'YE ÇAĞRI

(AK Parti'nin anayasa teklifi) Başbakan Binali Yıldırım'la gyaptığımız görüşme verimli geçmiştir. Düşüncelerini makul bulduğumuzu açıklamıştım. Biz ağrıyan başa şifa olalım istiyoruz. 15 Temmuz'dan sonra bambaşka bir Türkiye vardır. Ağa girdikten sonra aklı başına gelen balık gibi olmayalım, bugünden vakit varken Türkiye'nin önünü açalım istiyoruz. Çalışmalar sonladıktan sonra milletin görüşünü almaktan korkmayalım.

Son yurdumuzun üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Devlet çarkları ağır ve aksak dönüyor. Türk milleti 15 Temmuz FETÖ kalkışması gibi rezil bir ihanete şahit olmuştur. Gayemiz bu tür düşmanlıklara engel olmaktır. Bu nedenle Türk siyaseti ucuz hesap yapmadan, çatışma ve çekişmeye kapılmadan ana meselelere çözüm getirmeye mecburdur. MHP, daha önce açıkladığı anayasal kapsamdaki kırmzı çizgilerine ve ilkelerine bağlı olmak şartıyla her türlü olumlu teşebbüse hazırdır. AKP'nin metni tarafımıza resmen iletilmiştir. Söz konusu metin üzerindeki çalışmalarımızı dikkatli ve detaylı olarak yapıyoruz. Kurulacak komisyonda, üzerinde mutabık kaldığımız önerileri Genel Kurul'a getirmeyi umuyoruz. 

Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakan'a kapıları açıksa ki öyle söylüyorlar, 'teklifi bir de biz görelim' diyorlarsa, buyursunlar kafa kafaya verelim, el ele, omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim..."