Bahreyn'in Meclis Başkanı Dahrani ve berberindeki heyeti Trabzon'da görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Kızılcık, Trabzon ve Bahreyn arasında her alandaki ilişkilerin arttırılmasını amaçladıklarını kaydetti. Dostluk ve kardeşlik bağlarını bu tür ziyaretlerin daha da sağlamlaştırdığını belirten Vali Kızılcık, "Ülkemizi ve Doğu Karadeniz Bölgemizi, ziyaret için seçmenizden dolayı şükranlarımı arz etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti olarak dost ve kardeş ülkelerin yetkililerini ilimizde görmekten son derece memnunuz. İnşallah bu tür ziyaretler sayesinde bu ilişkiler daha da üst noktalara taşınacak. Kardeşlik ve dostluk ilişkilerimiz daha da artacaktır. Şüphesiz ticaret, kültür ve turizm alanındaki işbirliğimizde daha üst noktalara taşınma imkanı bulacaktır" şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Dahrani ise, Trabzon'da gayet sıcak karşılandığını ifade ederek, "İki ülke arasındaki iyi ilişkiler herkese örnek olacaktır. Türkiye'nin yanımızda olmasından son derece memnunuz. Türkiye ile iftihar etmekteyiz. Türkiye'deki insanların yanımızda olmasından mutluyuz, her zaman kendilerini yanımızda görmek istiyoruz" biçiminde konuştu. Trabzon'a ilk defa geldiğini ve çok beğendiğini kaydeden Meclis Başkanı Dahrani, " Meclisin tatile girmesi nedeniyle Trabzon'u gezmeye geldik. Aynı zamanda Doğu Karadeniz Bölgesi ile ilişkilerin attırılması adına Trabzon Valimiz ile görüşeceğiz. Trabzon'u çok beğendik. Burada birçok Suudi Arabistanlı, Kuveytli turistleri görmekte bizleri memnun etti" ifadelerine yer verdi.

Vali Kızılcık'ta ilimize Körfez ve Arap ülkelerinden turistlerin rahatça gelebilmesi adına çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Çok önemli hedeflerimizden bir tanesi direk seferlerin başlamasıdır. Türk Hava Yolları direk seferlerin başlaması için, gelen turist rakamlarını inceledikten sonra karar verecek" dedi.

Vali Kızılcık, Meclis Başkanı Dahrani ve Büyükelçi Abdulla'ya telkariden yapılmış fincan takımı hediye ederken, Meclis Başkanı Dahrani'de Vali Kızılcık'a plaket verdi.