Ramazanoğlu, ‘’Trabzon’da idari binada çalışan bir memurla ilgili sözlü taciz durumu tespit edildi. Bununla ilgili olarak hem idari hem de adli soruşturma başlatıldı. İlgili kişiyi hemen işinden uzaklaştırdık’’dedi. 

Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde 35 yaşındaki görevli S.H.’nin yaşları 10 ile 15 arasında değişen 6 kız çocuğuna elle ve sözlü cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu açıklama yaptı. Bakan Ramazanoğlu, ‘’Trabzon’da idari binada çalışan bir memurla ilgili sözlü taciz durumu tespit edildi. Bununla ilgili olarak hem idari hem de adli soruşturma başlatıldı. İlgili kişiyi hemen işinden uzaklaştırdık. Olayı çok yakından takip ediyoruz. Bu süreçte ailelere ve çocuklarımıza psikolojik destek vermeye başladık. Bizim için öncelik her zaman çocukların güvenliğidir. Gerekenleri yaptıktan sonra bu tip olaylara sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Bunu yapanlara asla toleransımız yok. En ağır idari cezalar konusunda ve adli konularda en hızlı şekilde olması için olayın takipçisiyiz’’dedi.

TACİZCİ SALIVERİLDİ

Öte yandan Trabzon'da 7 kız çocuğuna sözlü ve fiziki tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.
Alınan bilgiye göre, Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde memur olarak çalışan S.H. (35), ailelerin, çocuklarını taciz ettiği iddiasıyla şikayette bulunması üzerine Çarşı Polis Merkezi'ne çağrıldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından gözaltına alınan S.H, daha sonra Trabzon Adliyesi'ne sevk edildi.

S.H, savcılıkta alınan ifadesinin ardından "küçük yaştaki çocuklara sözlü ve fiziksel taciz" iddiasıyla nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Evli ve çocukları olduğu öğrenilen S.H, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.