Çeşitli incelemeler yapmak için Trabzon’a gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye’de sağlık alanında 2002 yılından beri sürdürülen dönüşümün tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Trabzon Milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Trabzon Valisi Abdul Celil Öz ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, Türkiye’de sağlık hizmetlerinin kalitesinin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Ülkemizin hatta bütün dünyanın malumu olduğu gibi Türkiye 2002 yılından itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ile birlikte tüm alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da çok büyük bir hareketi başlatmış idi. Onun tensipleri ile yoluna devam eden AK Parti Hükümetleri ve Sağlık Bakanları Türkiye’de, Dünya Sağlık Örgütünün de çok büyük ilgisini çeken ve örnek aldığı bir dönüşümü gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye de devam ediyor. Sayın Bakanım bugün devam eden dönüşüm çalışmalarını geliştirmeye ve Türkiye’de tüm milletimize sunulan sağlık hizmetinin kalitesini artırmaya ve dünyaya örnek olmaya devam ediyor. Bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı müteşekkir olduğumuzu ifade ediyor, Allah güçlerini, kuvvetlerini artırsın diye dua ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığını halkın yüksek teveccühü ile kazanmalarından dolayı Başkan Gümrükçüoğlu’nu tebrik ederek sözlerine başlayan Bakan Müezzinoğlu, “Büyükşehir statüsün kazanan Trabzon ilimizde 30 Mart seçimlerinde Trabzon halkının yüksek oranda teveccühleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı olan değerli meslektaşım ve arkadaşım, Sağlık Bakanlığımızın eski müsteşarı, geçen dönem ki Trabzon Belediye Başkanımız şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik etmek, ona çalışmalarında başarılar dilemek, Trabzon halkına da bu teveccühlerinden dolayı teşekkür etmek için bu ziyaretimizi gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Trabzon’un ayrıcalığı olacak

Yerel yönetim dinamiklerinin toplumların sağlıklı geleceği adına çok önemli olduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu, “Biz de Sağlık Bakanlığı olarak önümüzdeki dönemdeki çalışmalarınızın güçlü bir ayağını da yerel yönetimlerimizle yapmak istiyoruz. Hele hele bu yerel yöneticimiz sağlığı bilen, sağlıkta hem mesleğini yapmış, hem yöneticilik yapmış bir kardeşimizse o bizim için belirli projeleri geliştirmekte çok daha anlamlı ve pilot proje uygulamaları için de farklı öneme haizdir. Bu nedenle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizim için ayrıcalığı da olacaktır” dedi.

Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı Pazartesi günü Bakanlar Kuruluna gelecek

Dünya Sağlık Örgütü’nün artık sağlığı çok sektörlü olarak tarif ettiğini hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, “Bu nedenle Sağlık Bakanlığı olarak güçlü olan bir ayağımızın yanına güçlendirmeyi arzu ettiğimiz, sorumluluğumuz olan diğer ayağını da güçlendirmek istiyoruz. Sağlık sorunu olan insanımızın en ideal tedavisini yapmak için dünya standartlarını ülkemize kazandırmak tabi ki görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Ama diğer sorumluluğumuz da sağlıklı nesiller, sağlıklı bireyler, sağlıklı aile ve sağlıklı toplum konseptini ülke insanımıza mal etmek, ülke insanımızın bu anlamdaki dinamiklerini şekillendirebilmek. Onun için 2014 yılı için ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareket Yılı’ dedik. Onun için sigara ile ve kötü alışkanlıklarla mücadele diyoruz. 2 aydır 7 bakanlığımız ile bakanlık üst yönetimi ile yaptığımız ‘Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı’ önümüzdeki Pazartesi Bakanlar Kuruluna gelecek. Bu nedenle yerel yönetimlerimiz ile çok farklı stratejilerimiz, çok farklı projelerimiz olacak. Bir kısım projeleri onlar yapacak biz onlara destek vereceğiz, bir kısım projeleri biz yapacağız onlar bize destek verecek. Çünkü yerel yöneticiler 24 saat vatandaşım her kesimi ile muhatap. Dolayısıyla sağlıklı şehirlere ihtiyacımız var. Bu anlamda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile bu anlamda da projeler yapacağız” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin anısına Başkan Gümlrükçüoğlu’na telkarı işlemeli ibrik hediye ederken, ziyaret Bakan Müezzinoğlu’nun şeref defterini imzalamasının ardından son buldu.