61SAAT HABER SERVİSİ - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon’da iş adamları ile bir araya geldi. Arsin’de Sanayici ve İş Adamları ile yapılan toplantıya Bakan Bayrak’ın yanı sıra, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve iş adamları katıldı. 

Programın açılışında konuşan TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, “Özellikle şehrimizle ilgili sizlere gelen talepler doğrultusunda bugüne kadar gerek sanayi gerekse ticari konularda göstermiş olduğunuz hassasiyet ve bugün yapılan çalışmalar gerçekten sizlerin burada şehirle ilgili faaliyetlerin ne olduğunu açıkça göstermektedir. Sanayi sektöründe gelen taleplerle ilgili, organize sanayi bölgelerine doğalgazın getirilmesi, enerji nakil hatlarının tekrar güçlendirilerek devreye sokulması konusunda göstermiş olduğunuz hassasiyet bizlere memnun etmiştir. Bugüne kadar yapılan çalışmalar doğrultusunda geleceğe dönük bölgenin sanayisinin gelişmesi noktasında sanayicilerin yapacak olduğu yatırımlarla ilgili bugüne kadar böyle destek görmemiştik. 
Sizlerin bizlerden istediği istihdam seferberliği ile ilgili çalışmada şehir olarak çalışmalar hızlı bir şekilde yürüyor. Koyulan hedefe ulaşacağımıza kesin gözüyle bakıyoruz. Sizlerin bizlere yaptığı destekle biz de gereğini yerine getireceğiz” dedi. 

Vali Yavuz ise, “2023 hedefine ulaşmada her kes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacak olmanın bilincinde hazırız diyorlar” diyerek kısa bir konuşma yaptı. 
Bakan Albayrak ise özetle şu şekilde konuştu: 


“Suat başkan çok güzel temennilerde sözlerde bulundu. Hakikaten Trabzon özelinde tabi ki ama Türkiye özelinde özellikle sanayi anlamında Türkiye’nin özel sektörünün endüstriyel anlamda gelişmesi anlamında çok büyük atılımlar gerçekleştirdik. 

Türkiye’nin istihdam ve üretim noktasında baktığımızda 3’de 2’si KOBİ’ler… Bu firmalarımız Türkiye’nin yüklenici gücü olmaya devam etmiş. Bu resmin içinde sadece bir kaçtane büyük grupla büyüyen Türkiye değil, küçük orta ölçekli daha da büyüyen, ticaret ve sanayi odalarıyla daha büyüme trendiyle yol alması en büyük umudumuz. 
Trabzon üzerine gelirsek… 

ARSİN OSB VE 6 İLÇEYE DOĞALGAZ MÜJDESİ.. 

Biz enerji bakanlığı olarak özellikle Karadeniz’de alt yapı noktasında son yıllarda ki süreci hızlandırmamız lazım. Karadeniz düz arazi noktasında şanslı bölgemiz değil. Olanı da daha hızlandırıp destek noktasında öne almamız lazım ki burada ki meslek erbabımız rekabetçi şekilde üretime geçsin. 

Özellikle Organize Sanayi Bölgeleri noktasında bu yıl inşallah o sözümüzü yerine getiriyoruz Arsin OSB’ye inşallah gazımızı getirip bağlıyoruz. 

Alt yapı problemlerinin oluştuğu fiziksel imkanları çalıştık. İlçelerimize doğlagaz getirme noktasında bir çok güçlüğü aştık, yakın ve sıkı takipten sonra mutabakattan sonra bu yıl 6 ilçemize Araklı, Akçaabat, arsin, Hayrat, Sürmene ve Yomra’ya bu yıl bitmeden doğalgazı getiririz. 

İnşallah bu yılı bitirdikten sonra hem yeni ilçelerimiz ve OSB’lerimizle sayıyı arttırıp özellikle Trabzon bölge ekonomisi için alt yapıyı doğalgaz üzerinden hızlandırmaya devam edeceğiz.