Trabzon AK Parti İl Başkanlığı tarafından Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramlaşma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bayındırlık eski bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Aydın Şengül, Trabzon Milletvekili Aynıdn Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu ve Trabzon Eksi Milletvekili Kemalettin Göktaş, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhamet Balta ile çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşma töreninin açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar yaptı. Ramazan ayını seçim çalışması gibi geçirdiklerini söyleyen İl Başkanı Günnar, "AK Parti iktidarının önünü kesmek isteyenler var ancak bunu kimse başaramayacak. Terörle mücadelede anamuhalefet PKK ile bir araya gelmiş bölücülerle tokalaşıyorlar. Onlara hoş görü ile yaklaşıyorlar. Bu senaryolara hep birlikte dikkat edelim. Bu oyunlara gelmeyelim" dedi.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, "Trabzon Bir bütünüyle bir semboldür. Çünkü Trabzon AK Parti ve AK belediyecilikle tanıştı. Bizler kişisel ve ailesel menfaatleri düşünmeden hizmet veren bir partiyiz. Bunun için hiç bir AK Partili ne kendine ne de ailesine menfaat düşünmeden çalıştığı için bu parti ayakta durmayı başarmıştır. Ben belediye başkanınız olarak sizlerin ve tüm islam aleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim" ifadelerini kullandı.
Bayram dolayısıyla memleketi Trabzon'a gelen ve Partisinin bayramlaşma törenine katılan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, "Geçmişte bu günleri hayal etmek zordu. Onun için her zaman içimiz buruk yaşadık. Bu günleri hayal edemedik ve hep ezildik. Bizi köylü görndüler. O zamanlar bu adamlardan Başkan, Bakan, Başbakan ve hatta Cumhurhurbaşkanımı olur dediler bizlerde mücadele ettik ve bunu başardık. Artık Türkiyenin en zenginiyle en fakinin oyu bir. Bu sebeple Türkiye'de köklü bir değişim başladı ve Türk halkı bu değişimin meyvelerini yiyor" dedi.
Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, "AK Parti 10 yıllık iktidarında sadece hizmet yaptı, büyüdü bunu en açık şekilde görmekteyiz. Bu başarıda birlik ve beraberliğin büyük katkısı var. Bunun mimarı bizler değil tüm AK Partililerdir" diyerek partililerin bayramını kutladı.
AK Parti bu milletin özüdür esasıdır diyen Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, "Bu millet varoldukça bu parti iktidarda kaldığı sürece tüm halkımız hak ettiği yere gelecek ve ülkemiz dünyada hak ettiği yeri bulacaktır" dedi.
Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Faruk Nafiz Özak'ta partilerin bayramını kutlayarak, "Burada bir başarı öyküsü var. Bu tablo AK Partiyi oluşturdu ve bu taplonun başarısı siz AK Partililerin başarısıdır. Şimdi ülkemizde Egemenlik Kayıtsız ve Şartık artık kesinlikle milletimizindir" dedi.



BAYRAKTAR BÜYÜKŞEHİR İÇİN KİMİ İŞARETE ETTİ?


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar konuşmasının başında partililere Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihçesi ile ilgili geniş bir bilgilendirmede bulundu.


Trabzon’un kalkınması için CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ile de, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ile de işbirliği yapmaktan kaçınmayacağını dile getiren Bayraktar, “Trabzon’umuza güzel hizmetler yapılıyor. Trabzon Belediyemiz güzel çalışıyor. Birileri eleştiriyor başkanı, “İstanbul’a, Ankara çok gidiyor” diye. Kardeşim adam çalışıyor. Bakın kaç tane otobüs almış, Kanuni Bulvarı’na başlamış, Zağnos bitmiş, Tabakhane harıl harıl çalışıyor. Sabredin Gümrükçüoğlu Büyükşehir belediye Başkanı olduğu zaman kaynakları daha da artacak” ifadelerini kullandı.


Millete sırtını dönen havasını alır diyen Bayraktar şöyle devam etti, “Bakın bugün eğer 11 yıllık bir parti için burada bu kalabalık var ise, bunun müsebbibi siz değerli teşkilatlar ve bize oy veren partililerimizdir. Allah sizden razı olsun. Türkiye tarihinde 11 yıllık bir partinin bu kadar diri olduğu hiç görülmemiştir. Bu nedenle bizim size ihtiyacımız var, Biz sizin ayağınızın tozuyuz”


BAYRAMLAŞANLAR İŞ İSTEDİ


Yapılan konuşmaların ardından partililer ile milletvekilleri ve parti yöneticileri Kültürmerkezi’nin girişindeki alanda bayramlaştı. Çok sayıda vatandaşında katıldığı bayramlaşma töreninde, Bakan Bayraktar’ın eli not kağıtları ile doldu. Her gelen Bakan Bayraktar’ın eline bir kağıt sıkıştüırıp ya tayin, ya iş, yada başka bir konu hakkında yardım istedi.