Kara yolu ile Bayburt’tan Gümüşhane’ye gelen Bakan Bayraktar’ı şehir protokolü valilik binası önünde resmi tören ile karşıladı. Daha sonra valilik makamında Vali Dr. Yusuf Mayda, milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen ve diğer yetkililerle bir araya gelen Bayraktar, şeref defterini imzaladı.

Türkiye’de bütün şehirlerde olduğu gibi Gümüşhane’de de çok ciddi gelişmeler olduğunu ifade eden Bayraktar, bunların yeterli olmadığını söyledi. Vali Dr. Yusuf Mayda’nın şehirle ilgili verdiği brifingin ardından konuşan Bayraktar, “Hem çevreye duyarlı hem de şehircilik açısından Gümüşhane’de bugüne kadar TOKİ ile yaptığımız konutların yanında kentsel dönüşüme de ağırlık vereceğiz. Köy yollarına, kanalizasyonlarına ağırlık vereceğiz. KÖYDES, BELDES, SUKAP'a ağırlık vermek suretiyle Gümüşhane'mizin akışkanlığını ve diğer şehirleriyle bütünlüğünü sağlamak burada yöresel ve tarihi özelliklerini de dikkate alarak yeni bir atak başlatmak için geldik” dedi.

ŞEHİT AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜ
Bayraktar, valilik temaslarının son bölümünde, geçen ay Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan ve cenazesine bizzat katıldığı Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi’nin Kürtün ilçesine bağlı Akçal köyünden gelen annesi Asiye ve babası Kenan Tüfekçi ile basına kapalı olarak bir süre görüştü.
Daha sonra AK Parti'ye giden Bakan Bayraktar, bu sırada yol kenarında bulunan esnafla da sohbet etti. İl Başkanlığı binasında çiçeklerle karşılanan Bayraktar, milletvekili Üstün, İl Başkanı Çimen ve teşkilat üyelerine seslendi.

AK Parti’nin sıradan bir parti, siyasi bir kuruluş olmadığının altını çizen Bayraktar, “Siyasi kuruluş ve parti olmanın ötesinde biz halkla bütünleşen, halkın kendisi tarafından kurulan ve demokrasiye girdiğimiz günden bugüne kadar partilerden çok daha farklı bir çizgi oluşturan bir yapıdayız. Burjuva yapısında olanlar, millete efendilik taslayanlar, millete tepeden bakanların devri bitti. Bunlar kendileri de es kaza ilerde iktidar olsalar bir daha milleti itip kakma, milleti sadece orduya asker veren, sefere asker gönderen, evladını şehit veren, vergi veren olarak gören zihniyeti biz kaldırdık artık” dedi.

“BİZDE YORGUNLUK YOK, YENİ AÇAN ÇİÇEĞİN TAZELİĞİ VAR”
AK Parti iktidarlarında 10 yılın yorgunluğunun olmadığını kaydeden Bayraktar şunları söyledi: “Baharın sabahında tomurcuk açmaya çalışan bir çiçeğin ve o çiçeğin üzerindeki su zerreciğinin tazeliği var AK Parti’de. Bu iktidarın yaptığı en önemli işlerden birisi de yolsuzlukların önlenmesidir. Yüzde 100 bitmiş değil. Biz iktidara geldiğimiz zaman toplanan vergilerin tümünün yüzde 56’sı yurtdışından aldığımız kredinin faizine gidiyordu. Şimdi ne oldu? Faize ödediğimiz para yüzde 15’e düştü. Yatırımlar durmuştu, IMF’ye maaşları ödemek için borç istemeye gidiyorduk. Ama şimdi bunlar unutuldu. 60 milyar dolar batan bankalara ödedi bu millet.”

Buradaki toplantının ardından ilçe ve belde belediye başkanları ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Bayraktar, yürüyerek Belediye Başkanlığına geçti. Bu sırada yolda gördüğü esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Bayraktar, Belediye Başkanlığı kapısında Başkan Mustafa Canlı ve idareciler tarafından karşılandı.

“GÜMÜŞHANE’Yİ MERKEZ, İLÇE, BELDE VE KÖYLERİ İLE BİRLİKTE DÜŞÜNMEK GEREK”

Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın verdiği brifing ve bazı taleplerinin ardından konuşan Bayraktar, “Gümüşhane’yi merkez, ilçe, belde ve köyleri ile birlikte düşünmek gerek. Harşit Çayı bizim için çok önemli. Çevre Bakanlığı olarak buranın temiz bir şekilde akmasını temin etmek için arıtma tesislerinin yapılması, atık suların çaya akıtılmaması için çok ciddi çalışmalar var. Bunlarda da belli bir noktaya gelindi. Bu konularda gerekli çalışmalara devam ediyor.” diye konuştu.

Gümüşhane şehir merkezinin eskiye göre bir şehir havası, yapısı ve fotoğrafı vermeye başladığını dile getiren Bayraktar, “Coğrafi yapısının zor olması nedeniyle buraya biraz daha ciddi eğilmek lazım. Kentsel dönüşüm noktasında yoğunluğu artırmadan, vatandaşın memnuniyetini artırmanın yollarına bakmak lazım.

Gümüşhane’de mutlaka bir kentsel dönüşüm yapalım. İlk denememizde olmadı şimdi yeni bir yerde çalışıyoruz. Yeni yasamız da müsait. Belediyecilik, kentsel dönüşüm, atık, katı atık, atık su arıtma tesisleri noktasında adım adım ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

Belediyenin ardından Gümüşhane Üniversitesi'ni ziyaret eden Bayraktar, daha sonra yapımı devam eden Kur'an kursu inşaatında incelemelerde bulunarak kara yoluyla Trabzon’a gitti.