Bakan Bayraktar, İstanbul’da 1. Kayabaşı Festivali Şenliklerine katıldı.Bakan Bayraktar’a burada büyük sevgi gösterisi gösteren Başakşehirliler Bakan’ın konuşmasını sık sık alkışlayarak tezahürat gösterisinde bulundular.

Bakan Bayraktar, festival alanına girerken çok büyük bir sevinç gösterisiyle karşılanırken,  teker teker vatandaşların elini sıktı, çocuklarla ise ayrıca özel ilgilendi..



Bakan Bayraktar, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi.

Allah rızası için vatan, millet ve üretim için yola çıktıklarını belirterek, ‘’1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimini bize verdiniz. Bir Dünya lideri Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı AK Parti Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yaptınız. O zaman Başbakanımız dedi ki İstanbul göç alıyor, kendi yöresinde, kendi memleketinde iş bulamayan, aş bulamayan çocuğuna daha iyi eğitim imkanı sağlayamayan insanlarımız İstanbul’a geliyor ve ev yapamıyor, ev alamıyor, gecekondu yapıyor. Gecekonduyu önlemek için alt gelir, yoksul grubuna ev alacak parası olmayanlara konut yaptık’’ dedi.



Bakan Bayraktar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Allah bize yardım etti ve sizin de duanızla o dönem 17 bin konut yaptık, Başakşehir’i o dönem yaptık. Bize inanmıyordular, bunlar bir şey yapamaz diyorlardı. Emlak Bankasının durumu ortada, sigorta ve kooperatiflerin durumu ortadaydı. Nerden yapacaksınız, Dünya batıyor, siz rezil olacaksınız dediler. Siz dua ettiniz, biz de bunu başardık. Başakşehir gibi İstanbul’un 8 bölgesinde konutlar yaptık. Arkasından yine siz Adalet ve Kalkınma Partisini 2002 yılının sonunda iktidara getirdiniz. Türkiye’de çok önemli projelere ve yatırımlara imza attık. Türkiye’de yapacak çok daha işlerimiz var. Biz Türkiye’yi kalkındırmak, insanımızın refah düzeyini daha da yükseltmek durumundayız.Gençlerimize daha iyi bir eğitim sağlamak durumundayız.Dünyada söz sahibi olan bir Türkiye’yi gerçekleştirmek durumundayız. Bunu siz olmadan gerçekleştiremeyiz. Sizler bize desteğinize veriyorsunuz, biz de gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bize oy vermeyenlere hizmet etmek durumundayız. Kesinlikle bir ayrım yapamayız”



Bakan Erdoğan Bayraktar, Başakşehir’deki arazi niye Vakıfbank’a 1.5 milyon TL’ye veriyordu biliyor musunuz diyerek, şunları kaydetti:

‘’Belediyelerin konut yapma mecburiyeti vardı. O zaman ki İstanbul Belediyesi konut yapmak için kredi almış, konut işine girmiş ve araziyi bankaya ipotek vermişti. Sonra ise konut yapamamış. Bu 1994’ten önceki belediyenin yaptığı iş, borcunu ödemek için araziyi veriyordu.Sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan geldi, parayı ödedi, ben fakir fukaraya garip, gurabaya konut yapacağım dedi ve orada Başakşehir’e başladık.Burada maya tuttu. Biz Büyükşehir Belediyesi olduk, parti, hükümet ve devlet olduk, hizmet olarak Türkiye’ye aktık. Türkiye gelişti ve büyük atılım yaptı. Kişi başına alım gücü 12 bin dolar oldu. Bundan 10 sene önce bunları söyleseydik bize kimse inanmazdı. Burası sizin paranızla yapıldı. Sizin desteğiniz ve duanızla ve bize verdiğiniz siyasi destekle yapıldı. Başakşehir’i hazineden bir kuruş almadan yaptık.. Buradaki vuruk, çürük arazileri alt yapısı yolu olmayan yerlerin çevre düzenini ve yollarını hepsini kaynağını kendisi üreterek TOKİ yaptı. Bu çok zor bir iş Dünyada bunu başaran yok, ama sizin duanız bunu yaptırdı. Bundan sonra bu kervan yürüyecek, yine biz ev ihtiyacı barınma ihtiyacı olan insanlara ev üretmeye devam edeceğiz. Şimdi bir büyük Kentsel Dönüşüm yasası yasası çıkardık, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi… Bu yasayla çok daha büyük işler yapacağız. Burada 20 bin civarında konut sayısını ulaştık, bunu  biraz daha artıracağız. Hazineden bir kuruş almadan halkın parasıyla yapılan böyle bir şehir Dünyada yoktur, böylece Başakşehir Dünyada bir ilktir.’’



Bakan Bayraktar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Benim arkadaşlarımı Kiptaş’ta destan yazdılar yine TOKİ’de  heyecanlı ve titiz çalışmamızı sürdürdük.. Hep beraber bir gayret içerisinde vatan  millet üretim eksenli çalışıyoruz,  sakın nifak çıkartanlara bakmayın, konuşmak kolaydır, iş yapmak zordur. Biz sizden destek bekliyoruz.  Fotoğrafın, tablonun  büyüğüne bakın,. Başbakanımız burayı biliyor ve takip ediyor. Ben de bir abiniz, bir bakanınız olarak burayı takip ediyorum. Biz en fazla sizden birisiyiz, biz en fazla halktan biriyiz, halkla kucaklaşan, halkla bütünleşen Adalet ve Kalkınma Partisidir. Onun için  5 sefer sandık sizin önünüze geldi ve AK Partiyi 1.  parti yaptınız. Biz de bu ülkeyi Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına koymaya ahdettik. Bunu da başaracağız, milletimiz gelir seviyesini artıracağız’’



Bakan Erdoğan bayraktar’a büyük sevgi gösterisi gösteren vatandaşlar Bakan2ın konuşmasını sık sık alkışladılar.

Programın sonunda Bakan Bayraktar’a plaket verildi.