Sabah erken saatlerde başlayan şenliklerde Türkiye'nin dört bir yanından ve ülke dışından gelen binlerce vatandaş kemençe eşliğinde saatlerce horon tepip eğlendi. Fakat bir anda bastıran yağmur nedeniyle şenlikler saat 15.00'da sona erdi. Şenliklerde sabah katılması planlanan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise programlarının uzaması ve uçağının rotar yapması nedeniyle ancak saat 14.30 sıralarında Trabzon'a inebildi.



Sis dağının yolunun bozuk olması nedeniyle şenlik alanına 16.30 sıralarında ulaşabilen bakan Bayraktar, protokol mensupları tarafından karşılandı. Şenliğin dağılması nedeniyle az sayıda vatandaş bakan yoğun ilgi gösterdi. Bakan Bayraktar, şenlik alanında ki esnafları tek tek gezerek toplamda 7000 TL'nin üzerinde alışveriş yaptı. Cebindeki son parasını dönerciye veren Bayraktar, tabiri caize yaylada kuruşsuz kaldı.



Esnaf ziyareti esnasında bir vatandaş bakan Bayraktar'ın yolunu keserek, yaylalarına ulaşabilecek düzgün bir yolun olmadığını ayrıca Giresun ili ile olan hukuki süreç nedeniyle yaylada oturma izinleri ile ilgilide çok sıkıntı çektiklerini ifade etti. Bakan Bayraktar yolun perişanlığını gelirken kendisinin de şahit olduğunu bunun bir vesile olduğunu belirterek bu yolu yapmak boynumuzun borcu olmuştur" dedi. Çok sayıda vatandaş özelliklede bayanlar bakan Bayraktar'a not kağıtları vererek, çocuklarına iş istedi. Bakan Bayraktar daha sonra çadırda yemek yedi.



Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Trabzon Emniyet Müdürü Ertem Yavaş, Trabzon'dan sürgün edilen SGK İl Müdürü Tahsin Halcı'da bakan Bayraktar ile şenliğe katıldı.

Öte yandan Bakan Bayraktar yemek esnasında yaptığı konuşmada geç kalmasından dolayı vatandaşlardan özür dileyerek yol sorununun da en kısa sürede çözüme kavuşacağını belirtti.

KAYNAK: 61SAAT.COM