25-28 Mayıs tarihlerinde arasında düzenlenen Trabzon Günleri etkinliklerinin dün açılışına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugünde fuar alanına gelerek stantları ziyaret etti.

BAKAN SOYLU, ''TRABZON'UN ZENGİNLİĞİNİ ANLATIYORUZ''
61saat.com standına gelen bakan Soylu, bu tür etkinliklerin Trabzon şehrine çok şey kazandırdığının altını çizerek, ''Ankara'daki hemşerilerimizin Ankaralıların ve vatandaşlarımızın Trabzon  günlerine gösterdikleri yoğun ilgi hakikaten Trabzon Günleri ortaya koymuş olduğu güzel emeğe bir karşılık geldiğini düşünüyoruz. Trabzon şehri anlayışıyla, tarihiyle medeniyetiyle, kültürüyle, insanıyla, doğasıyla ,ürünleriyle, sanatıyla, zaanatiyle her birisiyle büyük bir zenginlik şehirdir. Bu zenginlik şehrinin içerisinden samimiyetini ve doğruluyu yansıtmaktı hedefimiz bugüne kadar çok güzel yapıldı''

BAKAN SOYLU, ''TRABZON'UN HAKİKİ ÜRÜNLERİ ANKARA'YA GETİRİLİYOR''
Seneye düzenlenecek olan etkinliklerinde daha iyi olacağını söyleyen Bakan Soylu, ''Trabzon şehrinin zenginliğini geleceğe taşınması lazım tarihin büyük bir mirası, mehter marşını görüyoruz diğer taraftan kemençecilerin ortaya koymuş olduğu sanatı görüyoruz. Tüm belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımıza TTSO'ya esnaf odamıza ve diğer kurumlarımıza kaymakamlarımıza elinden gelen bütün gayreti ortaya koydu. Seneye çıtayı biraz daha yükseltmek gerekir. Düşüncülerimiz olacak. Seneye Ankaralıların daha fazla hücum edecekler. Yörsel ürünlerimizin güzel bir önemli özelliği var. Bu ürünleri satan firmaların çoğu TTSO'ya veya Trabzon'a bağlı yani hakiki ürünleri getirdiler burada insanlarımızla buluşturuyorlar'' ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu bu açıklamaların ardından fuarda diğer stantları gezdi.