AK Parti'nin Afyonkarahisar Kampı'nda terörle mücadele konusunda sunum yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde siyaset yapanlara silah ve koruma verileceğini söyledi. “Örgüt bölgede bizi siyaset yapamaz hale getirmek istiyor" diyen Soylu, “Siyaset yaptırmayız, adım attırmayız noktasına getirmek istiyorlar. Biz o bölgede siyaset yapanlara, il yöneticilerine kadar, silah ruhsatı vereceğiz. Koruma da vereceğiz, gerekirse korucuları da koruma olarak vereceğiz. Korucuları daha güvenli hale getireceğiz. Başbakanla bunu konuştuk, paylaştık" dedi.

ÜÇ TEMEL AMAÇ
Suriye'deki gelişmelerin Türkiye'ye yansımalarını da 2013 yılından başlayarak anlatan Soylu,  FETÖ, PKK ve DEAŞ eliyle yürütülen saldırıların üç temel amacı olduğunu ifade etti. Soylu bunları şöyle sıraladı: “Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak. Meşgul ederek etrafındaki coğrafyaya ilgisini ve izlemesini engellemek. Yönetilemeyen bir ülke görüntüsü vermek." Soylu, terör örgütlerinin 2011 yılında Suriye'de oluşan istikrarsızlık ve kaos ortamını Türkiye'ye taşımak istediklerini vurguladı ve buna örnekler verdi.

PKK kendisine muhalif siyasetçileri hedef aldı
Son dönemde alçak saldırılarını arttıran terör örgütü PKK, güvenlik güçlerinin kararlı operasyonlarıyla günden güne gücünü kaybediyor. Şehir merkezlerinde gerçekleştirdiği saldırılarla son kozunu öne süren terör örgütü, kendisine muhalif siyasetçileri de hedef aldı. Katliamlarla bölgeyi karıştırmayı hedefleyen PKK, halktan istediği desteği alamadı.

KAOS ORTAMI İSTENDİ
Soylu, 2013 yılındaki Gezi Olaylarını, 17 - 25 Aralık, 6 - 7 Ekim Kobani olayları, Suruç Eylemi, Gar, Merasim Sokak, Güvenpark eylemlerini sıralayan Soylu, “Silahlı bombalı saldırılar ile ülkemizde kaos ortamı oluşturulmaya çalışıldı" diye konuştu.

KEPENK KAPATANLARA SORUŞTURMA
Tunceli'de yaşanan kepenk kapatma olayını üzerine başlatılan soruşturma konusunda da Soylu'nun, şu ifadeleri kullandığı bildirildi: “Valiye talimat verdim. İşlem yapıldıktan sonra vali beni aradı; 'Sayın bakanım bu uygulamayı diğer yerlerde de yapın. Çünkü doğru sonuç aldık" diye konuştu.

BYLOCK'UN YANLIŞ İNDİRİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL
Vekillerin FETÖ üyeleri tarafından haberleşme için kullanılan ByLock sistemini gündeme getirmesinin ardından İçişleri Başkanı Süleyman Soylu, “ByLock konusu sulandırılmaya çalışılıyor. Bu sistemin yanlışlıkla indirilmesi falan söz konusu değil" dediği öğrenildi. Dünyada başka bir ülkede kullanılan bir sistem olmadığını vurgulayan Soylu, “17 - 25 Aralık sürecinden sonra bu sistemin tespiti yapıldı. Sistemin ya kendileri tarafından yazıldığını yada birilerine yazdırıldığını düşünüyoruz. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Biz (İçişleri Bakanlığı), Adalet Bakanlığı ve istihbarat birlikte bir çalışma yaptık. Bununla ilgili tespitlerimiz var. İnternet tabanlı ya da internet üzerinden indirilen bir program" ifadelerini kullandı.

ByLock yazılımcısı FETÖ'den tutuklandı
FETÖ'nün örgüt içi kriptolu yazışma uygulaması ByLock'un yazılımcılarından biri olan ve geçtiğimiz haftalarda gözaltına alınan eski TÜBİTAK çalışanı İhsan Taşkın nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı. Taşkın, savcı Mehmet Şenay'ın talimatıyla gözaltına alınmış ve emniyetteki işlemlerinin ardından savcılıkta sorgusu yapılmıştı.

İLK ÖNCE 18 BİN KİŞİ TESPİT EDİLDİ
Bu sistem üzerinden dosya paylaşımı, görsel ve işitsel haberleşme yapıldığına dikkat çeken Soylu, “İlk önce 18 bin kullanıcı tespit ediliyor. Buna birinci ByLock diyoruz. İkincisinde ise 40 bin kullanıcı tespiti var. Ancak 2. ByLock dediğimiz olayda operatörden kaynaklanan bir endişe sebebiyle bu 40 bin rakamı şu anda tekrar gözden geçiriliyor" dedi.