Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) Yönetim Kurulu Başkanı Asım Aykan, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu ile dernek yöneticiler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninde konuşan Bakan Süleyman Soylu, bütçede en büyük payın eğitim ve sağlık yatırımlarına ayrıldığını söyledi.
"AVRUPALI DEVLETLERİN NASIL İKİYÜZLÜLÜK İÇERİSİNDE OLDUKLARINI GÖRÜYORUZ"
“Geçmişini unutmayacak ve yarınını planlayacak bir nesle ihtiyacımız var" diyen Bakan Soylu, "Etrafımızdaki coğrafyada, Suriye’de, Irak’ta yaşananları görüyoruz. En yakın dostlarımız, müttefiklerimiz dediğimiz Avrupalı devletlerin nasıl bir ikiyüzlülük içerisinde olduklarını net bir şekilde görüyoruz. Neler yaptıklarını, en ufak bir açığımızı kendi menfaatleri uğruna hemen devreye girip nasıl yönetme arzusu içerisinde olduklarını hep beraber görüyoruz. Onun için ekonomide de, siyasette de, soysal hayatta da, emniyette de en iyi noktada olabilme gayretini ortaya koyabilmeliyiz" dedi.
"SİYASET BÜTÇEDİR"
Siyaseti bütçe olarak tanımlayan Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Herkes siyaseti bir şekilde tanımlar. Çok maddi bir tanımlama değildir. Ama yaptığımız bir işin tanımlanması lazım. Siyaset bütçedir. Bütçe yapmaktır. Eğer insana ait yatırımlara bütçenizi ayırıyorsanız, demek ki sizin siyasetiniz insana ait ve insan odaklı, insan merkezli bir siyasettir. Siyaseti, bütçenizi faize ayırıyorsanız, demek ki insanınızın kazandığını dünyayı bir şekilde yönetmeye çalışanlara yönelik bir hizmetin içerisindesiniz.”
"GÜÇLÜ OLURSAK HERKES HADDİNİ BİLİR"
Suriye Demokratik Güçleri'nin IŞİD'e karşı başlattığı Rakka operasyonunda ABD Özel Kuvvetleri askerlerinin üniformalarındaki 'YPG arması' hakkında konuşan Bakan Soylu, “Güçlü olmazsak, dün YPG armasını omuzuna takan Amerikan askerleri, sınırımızda Aponun flamalarıyla gösteri yaparlar. Güçlü olursak herkes haddini, çizgisini, sınırını çok net bir şekilde bilir. Bu da insana yatırımdan geçer. Bunun için çok sorumluluklarımız var. Bizlere çok önemli görevler düşüyor. Bu görevleri hep birlikte yerine getirmeliyiz” diyerek sözlerini noktaladı.
Konuşması sonrası Bakan Soylu ve beraberindeki kurdele keserek dernek binasının açılışını yaptı.